Jogurtovo-tvarohová torta s jahodami, mandarínkami a želatínou zo šťavy z ovocia

vikulqa - fotkavikulqa, 5. septembra 2014
Jogurtovo-tvarohová torta s jahodami, mandarínkami a želatínou zo šťavy z ovocia
Foto: vikulqa

Chcela som využiť všetko, čiže aj šťavu z konzerv z ovocia ktoré som do torty dávala :) Torta bola ešte viac svieža a lepšia ako bez želatínky :)

8
porcií
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
900 g (2x450)
340 g (2x170) v konzerve
145 g v konzerve
240 g (2x120)
6 PL
2 bal.
1 bal. (Zlatý klas)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske som zmiešala tvaroh, biely jogurt, vanilkový cukor, 4 PL kryštálového cukru.

  2. 2

    Oddelila som ovocie z konzerv od šťavy a začala ukladať ingrediencie do okrúhlej formy v tomto poradí : Piškóty - krém - ovocie - piškóty - krém - ovocie - piškóty - krém.

  3. 3

    Kým som ukladala ingrediencie do formy, nechala som zovrieť šťavu z ovocia.

  4. 4

    Po zovretí som stíšila plameň na minimum. Potom som pomaly počas neustáleho miešania prisypávala zlatý klas, cukor 2 PL.

  5. 5

    Keď zmes zhustla vyliala som ju na tortu do formy. Torta by mala odstáť 6-12 hodín, no ja som nevydržala a jedla ju už po troch, ale na druhý deň bola lepšia :)

  6. 6

    Jednoduchá mňamka :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vkusna a chutna torta, vidno, ze je uz "vychytana" :) krasna v reze, svieza, fotka nema chybu!
1x vikulqa
akú ju máš peknú, chutnú, taká som dorobená, že by som ten kúsok neodmietla ani teraz večer veru kvôli kalóriam :-)