Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste
Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte, ktorý je vhodný pri bezmliečnej diéte. Pri príprave som použila rastlinný pohánkový jogurt. Dá sa však použiť aj jogurt z kravského mlieka.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
asi 1 kg |
|
500 g |
|
|
|
150 g |
|
6 strúčikov |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia narežeme na kocky a dobre rozmiešame s pohánkovým jogurtom, do ktorého sme pridali prelisovaný cesnak a soľ.
- 2
Zapekaciu misku potrieme olejom, na dno navrstvíme na menšie kúsky nakrájanú kyslú kapustu bez šťavy, pokvapkáme trochou oleja a na ňu pokladieme pripravené kuracie prsia s jogurtom.
- 3
Pečieme pri teplote asi 220°C 30-40 minút zakryté a asi 10 minút pred dokončením pečieme odokryté. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu