Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste

dada777 - fotkadada777, 13. augusta 2013
Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste
Foto: dada777

Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte, ktorý je vhodný pri bezmliečnej diéte. Pri príprave som použila rastlinný pohánkový jogurt. Dá sa však použiť aj jogurt z kravského mlieka.

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Suroviny

asi 1 kg
500 g
150 g
6 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme na kocky a dobre rozmiešame s pohánkovým jogurtom, do ktorého sme pridali prelisovaný cesnak a soľ.

  2. 2

    Zapekaciu misku potrieme olejom, na dno navrstvíme na menšie kúsky nakrájanú kyslú kapustu bez šťavy, pokvapkáme trochou oleja a na ňu pokladieme pripravené kuracie prsia s jogurtom.

  3. 3

    Pečieme pri teplote asi 220°C 30-40 minút zakryté a asi 10 minút pred dokončením pečieme odokryté. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu