Jogurtová čokoládová zmrzlina fotorecept

elysa - fotkaelysa, 14. júna 2013
Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept)
Foto: elysa

Chutné nepresladené osvieženie...

4
porcie
30+chladenie minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
100 g
500 ml
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer pred prípravou dáme rozpustiť mliečnu čokoládu do šľahačkovej smotany.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň šľahačku do tuha vyšľaháme.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jogurt zmiešame s práškovým cukrom a kakaom, ja som zmrzlinu nepresládzala, dala som 2 PL kopcom cukru, kedže je s jogurtom, nebola presladená.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu už vymiešaný jogurt.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do jogurtu jemne vmiešame čokoládovú šľahačku.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmrzlinu som dala mraziť do nerezovej misy, každých cca 20 minút som ju premiešala.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kovová metlička v chlade primŕzala, tak som ju vymenila za umelohmotnú. Miešala som cca 2 hodiny potom som stierku vybrala a nechala zmrzlinu úplne stuhnúť. Tu je po 2 hodinách.

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu už sa podáva...

    Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Práve dnes som myslela na jogurtovú zmrzlinu - vyšľahám šľahačku s pridám jogurt :) Určite v najbližších dnoch vyskúšam :)
fajn zmrzka, len sa chcem spýtať, keď rozpúsťaš tú čokoládu v šlahačke, tak len miernom ohni aby neprevrela? tiež chcem zajtra robiť čokoládovú, tak by som hneď vyskúšala tvoj recept.
@afataga to bol môj zámer- horká čokoláda, ale deti ma "vymákli" v kuchyni a prehovorili ma,že ja to aj tak len ochutnám a oni ju dorazia, takže chcú z mliečnej...ja viem stačilo ju nemať doma...
@anina6 áno, ohrievala som na slabom ohni, netrvalo to dlho, myslím, že varenie by jej neuškodilo, dobre vychlaď a šup do chladničky na pár hodín- ak sa nemýlim, takto sa pripravuje parížsky krém a teraz ma napadlo, že šľahačka, aby dobre držala, tak sa deň pred šľahaním prevára, chladí a potom šľahá, aby bola pevná bez stužovačov, takže ak ju povaríš- nič sa nepokazí...
pekna zmrzlina ukladam a skusim si tiež pripravit mame rady prave takuto čokoladovu a vieme čo v nej mame nie ako v kupovnej minule som čitala že tam davaju akusi gumu no ja neviem čo je to za dobrota
tvoja zmrzlinka vyzerá úžasne.-))) určite recept vyskúšam, teraz máme v mrazáku banánovú...dnes mi farmár prinesie čerstvú smotanku, takže bude teraz tvoja,,,)
Mila Elisa.Prosím o radu čo robím zle ked na druhý den je zmrzlina uplne zamznutá ako kanem.Srdečne Dakujem za odpoved.olga
ďakujem Vám...:) @olga42 nie som odborník, myslím, že každá zamrzne, len ju nechaj chvíľu pri izbovej teplote, ona povolí a bude sa dať naberať...tá na mojom obrázku bola vybratá cca 4 hodiny po tom ako som ju dala do mrazničky, večer už bola tiež zmrznutá... nechala som ju povoliť a synovia ju zmastili...veď aj tá kupovaná je zmrznutá, treba ju nechať povoliť...miešanie je podľa kôli tomu, ak sú v nej kúsky ovocia, čokolády, tak aby nezostali na dne...to si myslím ja...

Pridaj komentár k receptu: