Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Chutné nepresladené osvieženie...

4
porcie
30+chladenie minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer pred prípravou dáme rozpustiť mliečnu čokoládu do šľahačkovej smotany.
  2. Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky.
  3. Na druhý deň šľahačku do tuha vyšľaháme.
  4. Jogurt zmiešame s práškovým cukrom a kakaom, ja som zmrzlinu nepresládzala, dala som 2 PL kopcom cukru, kedže je s jogurtom, nebola presladená.
  5. Tu už vymiešaný jogurt.
  6. Do jogurtu jemne vmiešame čokoládovú šľahačku.
  7. Zmrzlinu som dala mraziť do nerezovej misy, každých cca 20 minút som ju premiešala.
  8. Kovová metlička v chlade primŕzala, tak som ju vymenila za umelohmotnú. Miešala som cca 2 hodiny potom som stierku vybrala a nechala zmrzlinu úplne stuhnúť. Tu je po 2 hodinách.
  9. A tu už sa podáva...