Jogurtová čokoládová zmrzlina (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Chutné nepresladené osvieženie...
4 porcie |
30+chladenie minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer pred prípravou dáme rozpustiť mliečnu čokoládu do šľahačkovej smotany.
- Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky.
- Na druhý deň šľahačku do tuha vyšľaháme.
- Jogurt zmiešame s práškovým cukrom a kakaom, ja som zmrzlinu nepresládzala, dala som 2 PL kopcom cukru, kedže je s jogurtom, nebola presladená.
- Tu už vymiešaný jogurt.
- Do jogurtu jemne vmiešame čokoládovú šľahačku.
- Zmrzlinu som dala mraziť do nerezovej misy, každých cca 20 minút som ju premiešala.
- Kovová metlička v chlade primŕzala, tak som ju vymenila za umelohmotnú. Miešala som cca 2 hodiny potom som stierku vybrala a nechala zmrzlinu úplne stuhnúť. Tu je po 2 hodinách.
- A tu už sa podáva...