Linecké pečivo
Linecké pečivo

Jemné linecké pečivo

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 13. decembra 2020

Od kedy som vyskúšala tento recept, iný nerobím.

60 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
375 g
125 g
1 ks
1 ks
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Všetky sypké suroviny dáme do misky, pridáme nastrúhanú kôru z 1/2 citróna, vajce a nakoniec margarín.

  2. 2

    Spracujeme cesto, ktoré prikryjeme a dáme odstáť do chladničky aspoň na 1 hodinu.

  3. 3

    Rúru zahrejeme na 170 °C a pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 4 mm a vykrajujeme. Vykrojené kúsky ukladáme na plech a dáme piecť na 10-12 minút (závisí od rúry). Mne začnú chytať farbu zhruba po 11 minútach.

  5. 5

    Upečené pečivo necháme vychladnúť a zlepujeme lekvárom.

  6. 6

    Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

drajan
Nádherné. Prosím len upresniť. Aký margarín? Maslo sa nedá? dakujem. obdiv!
haji
Blahopřeji k vánoční výhře 2020!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia