Jemné linecké pečivo
Od kedy som vyskúšala tento recept, iný nerobím.
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
375 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny dáme do misky, pridáme nastrúhanú kôru z 1/2 citróna, vajce a nakoniec margarín.
- 2
Spracujeme cesto, ktoré prikryjeme a dáme odstáť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- 3
Rúru zahrejeme na 170 °C a pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 4 mm a vykrajujeme. Vykrojené kúsky ukladáme na plech a dáme piecť na 10-12 minút (závisí od rúry). Mne začnú chytať farbu zhruba po 11 minútach.
- 5
Upečené pečivo necháme vychladnúť a zlepujeme lekvárom.
- 6
Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež linecké pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu