Prišla s ním svokra z Rakúska , ani neviem od koho ho má..je veľmi jednoduchý, rýchly, ľubovoľne plniaci, tvarujúci..
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
necháme si jemne zmäknúť Heru, pridáme ju k múke a tvarohu. Všetko spolu ručne spracujeme do cesta.
- 2
Cesto si na pomúčnenej doske rozvaľkáme asi na hr. 2mm a vykrajujeme podľa toho, čo chceme .
- 3
Plníme : lekvárom, tvarohom, bryndzou....je to už na Vás. Po upečení môžeme , ak robíme na sladko ešte teplé oprášiť cukrom.. á sa robiť aj varianta na slano.. to ich potom pomažem rozpusteným maslom a jemne posolím. V podstate ide o to,,koľko g dáte tvarohu..toľko g hery a múky. Pomer musí byť vždy rovnaký. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu