Jemná a ľahká torticka

Autor receptu: misulka1984

Receptik mam od susedkinho muza :-)

Suroviny

Postup

  1. Cokoladu na varenie polameme do smotany, za staleho miesania zohrejeme az privedieme do varu. Odstavime a nehame vychladnut. Vychladnute dame do chladnicky. (idealne je pripravit si plnku vecer, alebo aspon 3 hodinky vopred). Po vybrati vyslahame husty krem. Plnka je hotova, chuti ako parizska.
  2. Bielky vyslahame s citronovou stavou, zaslahame cukor a postupne zltky. Muku zmiesame s kypriacim praskom a kakaom a zlahkavmiesame do snehovej hmoty. Cesto vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy. Pecieme pri 180 C, priblizne 30 minut (do cesta zapichneme spajdlu, ak sa cesto nelepi, je hotove)
  3. Hotovy korpus vyklopime, prerezeme. Natrieme lekvarom, 1/4 kremu. Korpus spojime, cely potrieme zvysnou 3/4 plnky. Dozdobime podla vkusu, vlozime do chladnicky.