Foto: h8u
Tento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší zákusok aký som kedy jedla :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
-
2
Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.
-
3
Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.
-
5
Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy. Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie. Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu. Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť :) Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu.
@torticka to sa len zda, skusala som aj polevu z 1 a pol davky ale bolo to prilis sladke, vobec nebola taka dobra. toto je akurat :)
a ahaho tomas, nick mi stale funguje aj tuna!
...babka karolina
už som ju robila neraz
jéémine- ta poleva, ten nugát je asi na celej torte to najlepšie! :D
ale biskvit dobry
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-poleva-ganache/15490...
Kúp si kvalitnú čokoládu (70%) a budeš spokojná.A nebudeš ju mať takú nepríjemne sladkú.
dokonca sa mi stalo to, ze ked som ju v decembri piekla.. uplne rovnakym sposobom ako vzdy, z rovnakych surovin a v rovnakej rure ako uz velakrat predtym! stalo sa mi presne to iste, korpus sa nafukol a vnutri bol uplne surovy, az tekuty. cele to samozrejme putovalo do kosa a na druhy den sa mi uz podarila skvele.
rovnako ako dnes, uz sa chladi v chladnicke a nebol ziadny problem.
vobec tomu nerozumiem a je mi velmi luto, ze niektorym sa nedari upiect, pretoze je naozaj vyborna.
kazdopadne dakujem za vsetky komentare, necakala som, ze bude mat az takyto velky uspech :)
Cele vajíčka som najprv s cukrom vyslahala do penista.Potom striedavo dala olej a múku zmiešanú s kakaom a pdp.No a nakoniec tú vodu :-)
Povedená torta! Věřím, že oslavenec byl spokojený, všechno nejlepší přeji!
Dakujem,si milá :-) Ano syn bol spokojný,torta mu velmi chutila ;-)
Waaau nádherná.Aj ja ju chcem robiť.Urobím asi podľa teba.Ja tiež ako som čítala tie komenty,tak postupne ma to začalo odrádzať.No chcem ju skúsiť.Tvoja je super.
Robila som ju viac krát, bez problémov, výborná.
Včera že urobím do roboty , veď overené a neuvedomila som si, že som začiatkom roka menila sporák.
Najprv vybehla, potom sa prepadol stred, kým sa v strede dopieklo, na okrajoch zhorelo:-(
Až vtedy som si spomenula, že som zo začiatku ani chlieb nevedela v nej upiecť.
Očividne v mojom prípade treba dať o jeden rošt nižšie.
Takze recept fajn, rúry sú rôzne.
Ja by som sa chcela spýtať, robila som Milka tortu, presne podľa receptu. Korpus som piekla hodinu pri teplote 180 stupňov a torta bola u pečená iba po okrajoch. V strede bola surová a triasla sa. Piekla som ešte pol hodinku ale začal sa mi pripalovat vrch tak som tortu vitiahla a po vytiahnuťi sa mi úplne splaskla, ako nejaký sopečný kráter. Takže v strede je nedopecena a na vrchu spálena. Nevedeli by ste mi poradiť co som spravila zle alebo niečo? Ďakujem veľmi pekne