Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou

Autor receptu: matus113

Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nastrúhame si čokoládu. Potom nastrúhame kôrku z umytého citrónu. Vmiešame 250 g kyslej smotany a dáme zachladiť do chladničky.
  2. Medzitým si umyjeme a očistíme jahody a nakrájame ich. Ďalej si umyjeme a nakrájame mätu a vytlačíme polovicu citrónu.
  3. Dáme variť karamel z cukru, prilejeme vodu, necháme zovrieť a pridáme citrónovú šťavu. Zvaríme, odstavíme a potom primiešame mätu.
  4. Jahody podávame na tanieri, zalejeme sirupom s mätou a dáme na tanier pripravenú smotanu.