Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou
Autor receptu: matus113
Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nastrúhame si čokoládu. Potom nastrúhame kôrku z umytého citrónu. Vmiešame 250 g kyslej smotany a dáme zachladiť do chladničky.
- Medzitým si umyjeme a očistíme jahody a nakrájame ich. Ďalej si umyjeme a nakrájame mätu a vytlačíme polovicu citrónu.
- Dáme variť karamel z cukru, prilejeme vodu, necháme zovrieť a pridáme citrónovú šťavu. Zvaríme, odstavíme a potom primiešame mätu.
- Jahody podávame na tanieri, zalejeme sirupom s mätou a dáme na tanier pripravenú smotanu.