Jahodový tunel so šľahačkou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme všetky suroviny na piškót - vajcia, cukor, múku a olej a dáme upiecť. Po upečení piškótový plát vložíme do chlebíčkovej formy, odložíme si odrezaný kus plátu na zakrytie. Smotanu vyšľaháme, pridáme časť rozmixovaných jahôd, rozpustenú želatínu, cukor a grécky jogurt.
  2. Na spodok formy vložíme asi polovicu zmesi a uložíme celé jahody. Pokryjeme zvyšnou šľahačkou a na vrch uložíme rez piškótového pásu. Necháme stuhnúť.
  3. Po stuhnutí vyklopíme z formy, nakrájame na 3 cm hrubé kusy a ozdobíme šľahačkou a jahodami.