Jahodový sen
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
Postup
-
1
Na prípravu krému ručným ponorným mixérom z jahôd, cukru a citrónovej šťavy pripravíme pyré. Vmiešame jogurt. Smotanu vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom do tuha.
- 2
Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do pyré z jahôd a jogurtu. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahanú šľahačku.
- 3
Formu na biskupský chlebíček (30 x 11 cm) vyložíme potravinárskou fóliou a na dno uložíme piškóty. Nalejeme tretinu krému. Postup opakujeme, kým máme krém. Ukončíme piškótami a vložíme na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy a ozdobíme jahodami a pistáciami.
- 4
<b>Tip:</b> Namiesto piškót môžeme použiť zvyšné vanilkové rožteky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu