Jahodový sen

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 20. mája 2015
Jahodový sen
Foto: droetker

Komerčný recept

15 minút
príprava

Suroviny

Na krém:
250 g
140 g
z 1 citróna
250 g
250 ml
1 bal
100 ml
100 g
Na ozdobenie:
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu krému ručným ponorným mixérom z jahôd, cukru a citrónovej šťavy pripravíme pyré. Vmiešame jogurt. Smotanu vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom do tuha.

  2. 2

    Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do pyré z jahôd a jogurtu. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahanú šľahačku.

  3. 3

    Formu na biskupský chlebíček (30 x 11 cm) vyložíme potravinárskou fóliou a na dno uložíme piškóty. Nalejeme tretinu krému. Postup opakujeme, kým máme krém. Ukončíme piškótami a vložíme na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy a ozdobíme jahodami a pistáciami.

  4. 4

    Tip: Namiesto piškót môžeme použiť zvyšné vanilkové rožteky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Pekný, chutný, nepečený zákusok, dezert, treba trochu porozmýšľať a spraviť, mám naň chuť......
krásny jahodový sen, foto nemá chybu