Jahodový sen

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

15 minút
príprava

Postup

  1. Na prípravu krému ručným ponorným mixérom z jahôd, cukru a citrónovej šťavy pripravíme pyré. Vmiešame jogurt. Smotanu vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom do tuha.
  2. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do pyré z jahôd a jogurtu. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahanú šľahačku.
  3. Formu na biskupský chlebíček (30 x 11 cm) vyložíme potravinárskou fóliou a na dno uložíme piškóty. Nalejeme tretinu krému. Postup opakujeme, kým máme krém. Ukončíme piškótami a vložíme na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy a ozdobíme jahodami a pistáciami.
  4. <b>Tip:</b> Namiesto piškót môžeme použiť zvyšné vanilkové rožteky.