Jahodový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

300 g
150 g
3 PL
3 PL
80 g
3 ks
70 g
60 g




Postup

  1. 1

    V preosiatej múke rozrobíme maslo, pridáme smotanu, cukor, citrónovú kôru a štipku soli. Cesto vymiesime a necháme 2 hodiny odpočinúť.

  2. 2

    Rozvaľkané cesto dáme na vymastený plech a upečieme. Na upečené cesto poukladáme jahody, ktoré zalejeme piškótovým cestom a pri miernom ohni v rúre upečieme.

  3. 3

    Upečený koláč necháme vychladnúť, posypeme ho vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Piškótové cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame múku a tuhý sneh z bielkov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia