Jahodový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

300 g
150 g
3 PL
3 PL
80 g
3 ks
70 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V preosiatej múke rozrobíme maslo, pridáme smotanu, cukor, citrónovú kôru a štipku soli. Cesto vymiesime a necháme 2 hodiny odpočinúť.

  2. 2

    Rozvaľkané cesto dáme na vymastený plech a upečieme. Na upečené cesto poukladáme jahody, ktoré zalejeme piškótovým cestom a pri miernom ohni v rúre upečieme.

  3. 3

    Upečený koláč necháme vychladnúť, posypeme ho vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Piškótové cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame múku a tuhý sneh z bielkov.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené, 50 ovocných maškŕt

Diskusia k receptu