Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t

babkamt - fotkababkamt, 24. mája 2015
Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t
Foto: babkamt

Konečne som obrala dostatok jahôd. Tak som upiekla tento koláč. Tak ako bol rýchlo spravený, tak rýchlo sa aj zjedol. Terezka si z neho vzala aj domov. Maslo dodalo koláču výbornú chuť. Postup prípravy cesta som nefotila. Tento koláčik som robila začiatkom tohto týždňa. V nedeľu som piekla jahodový koláč znovu.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g rozpustené
1 ks
1 ks
250 ml vlažné
2 ks
150 g
Mrvenička:
3 PL
3 PL
1,5 PL
3 PL pomleté
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si obrala jahody, umyla som ich a nechala okvapkať. Preosiala som 300 g polohrubej múky s kypriacim práškom. Pridala som 150 g cukru, vanilku, premiešala som ho s múkou. Rúru som si zapla na 180°C. V mikrovlnke som v 250 ml mlieka rozpustila 100 g masla. To som nakrájala na menšie kúsky. Plech s rozmermi 36 x 26 cm som vymazala maslom, vysypala polohrubou múkou. Do vlažného mlieka som rozbila 2 vajíčka, dobre som ich premiešala a pridala do múky. Dobre som cesto premiešala. Cesto som preložila na pripravený plech. Na cesto som rozložila jahody.

    Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t - obrázok 1
  2. 2

    Z hrubej múky, cukru, masla , mletých orechov som spravila mrveničku. Rozložila som ju na plech. Rúra sa mi medzitým zohriala. Takže rýchlo vložiť plech do rúry, lebo sa už neviem koláča dočkať.

    Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t - obrázok 2
  3. 3

    Koláč som piekla 20 minút.

    Jahodový koláč z prvých domácich jahôd (fotorecep)t - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu