Foto: elekra
Milujem domáce džemy, na raňajky k hrianočke s maslom .....
príprava
Postup
-
1
Jahody umyjem pod studenou vodou, odstopkujem a odvážim si 2 kilá.
-
2
Nakrájam na menšie kúsky a dám do veľkého kastróla.
-
3
Podľa návodu na Gelfixe 1:1 si pripravím 4 lyžice cukru s dvomi baleniami gelfixu, premiešam
-
4
a pridám k nachystaným jahodám.
-
5
Premiešam
-
6
a privediem za stáleho miešania do varu,
-
7
nechám minútu prevrieť a vsypem 2,20 kryštálového cukru.
-
8
Zase za stáleho miešania rozpustím cukor a povarím 5 minút.
-
9
Do hotového pridám 2 lyžičky kyseliny citrónovej, premiešam a nalievam do pripravených pohárikov.
-
10
Naplnené poháriky uzavriem a obrátim hore dnom , nechám ich tak aspoň 10 minút, niekedy aj dlhšie.
-
11
Potom ich zas obrátim viečkom hore a nechám vychladnúť.
-
12
Vychladnuté poháriky poumývam, manžel ich ešte označí
-
13
a môže sa konzumovať. Dobrú chuť.
Ja som dávala na 2 kg jahod len kilo cukru a deti mi kričia, že je strašne sladký... :O
Boli sme si sami jahody natrhať na poliach v Rajke, tak kto ste z okolia Bratislavy, odporúčam, vyšli nás na 1,4€ za kilo :-). Za hodinu sme 2 dospelí a 2 deti nazbierali asi 10kg!