Foto: alexdidi
Ľahký, svieži a rýchly receptík. A hlavne ako chutí...I keď vydaril sa mi aj krajší, keď boli pekné jahody, ale teraz sú také všelijaké, Zobraziť celý popisĽahký, svieži a rýchly receptík. A hlavne ako chutí...I keď vydaril sa mi aj krajší, keď boli pekné jahody, ale teraz sú také všelijaké, malé, veľké, duté....Vymením foto v čase jahôd domácich, slovenských...
porcií
príprava
Postup
-
1
Vhodnú "kupolovitú" misu vystelieme potravinárskou fóliou a potom plátkami jahôd. Možno to nie je vidieť veľmi dobre, lebo misa je vo farbe jahôd, ale vyhovovala mi veľkosť i tvar, preto som ju použila. Ospravedlňujem sa.
-
2
Vymiešame si metličkou tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom.
-
3
Želatínu pripravíme podľa návodu a necháme vychladnúť. Pozor, nepoužívame tortové želé! Do želatíny primiešame asi 2 PL z tvarohu a potom ju primiešame k ostatnému tvarohu.
-
4
Zvlášť vyšľaháme tuhú čľahačku. Keď tvaroh so želatínou začne želírovať zľahka primiešame i šľahačku. TIP: ak sa vám stane, že tvaroh so želatínou vám veľmi stuhol, pomoc je ľahká - vložte misu nad paru alebo do teplej vody a za stáleho, ale ľahkého miešania trochu ohrejte. Želatína povolí a potom primiešajte šľahačku. Opäť pozor!!! Dá sa to len pred pridaním šľahačky.
-
5
Tvarohovým krémom naplníme pripravenú misu vystlanú jahodami.
-
6
Uložíme piškóty a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 4 hodiny. Piškóty môžeme nahradiť piškótovým korpusom upečeným z 2-3 vajec obvyklým odskúšaným spôsobom.
-
7
Po vychladení a stuhnutí prevrátime na podnos...
-
8
a podávame.
chutny a krasne naservovany.V lete robievam podobnu ovocnu
"bombu"(tak ich tu volame),ale namiesto tvarohoveho kremu ju plnim zmrzlinou.