Jahodovo - tvarohová kupola (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Ľahký, svieži a rýchly receptík. A hlavne ako chutí...I keď vydaril sa mi aj krajší, keď boli pekné jahody, ale teraz sú také všelijaké, malé, veľké, duté....Vymením foto v čase jahôd domácich, slovenských...

8-10
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Vhodnú "kupolovitú" misu vystelieme potravinárskou fóliou a potom plátkami jahôd. Možno to nie je vidieť veľmi dobre, lebo misa je vo farbe jahôd, ale vyhovovala mi veľkosť i tvar, preto som ju použila. Ospravedlňujem sa.
  2. Vymiešame si metličkou tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom.
  3. Želatínu pripravíme podľa návodu a necháme vychladnúť. Pozor, nepoužívame tortové želé! Do želatíny primiešame asi 2 PL z tvarohu a potom ju primiešame k ostatnému tvarohu.
  4. Zvlášť vyšľaháme tuhú čľahačku. Keď tvaroh so želatínou začne želírovať zľahka primiešame i šľahačku. TIP: ak sa vám stane, že tvaroh so želatínou vám veľmi stuhol, pomoc je ľahká - vložte misu nad paru alebo do teplej vody a za stáleho, ale ľahkého miešania trochu ohrejte. Želatína povolí a potom primiešajte šľahačku. Opäť pozor!!! Dá sa to len pred pridaním šľahačky.
  5. Tvarohovým krémom naplníme pripravenú misu vystlanú jahodami.
  6. Uložíme piškóty a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 4 hodiny. Piškóty môžeme nahradiť piškótovým korpusom upečeným z 2-3 vajec obvyklým odskúšaným spôsobom.
  7. Po vychladení a stuhnutí prevrátime na podnos...
  8. a podávame.