Tento recept vznikol len experimentom. A myslím, že celkom vydarený experiment :)
Suroviny
| Cesto: | |
| 8 ks |
|
| 400 g |
|
| 2 dcl |
|
| 2 dcl |
|
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1,5 konzervy (ja som použil v konzerve) |
|
| Plnka: | |
| 2 ks |
|
| 0,7 l |
|
| 250 g (margarín) |
|
| 180 g |
|
| 0,5 konzervy |
|
| 120 g |
|
| 0,5 l |
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielok vyšľaháme sneh. Žĺtka šľaháme s vodou a olejom, pridáme cukor, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Rozotrieme a striedavo s medzerami naukladáme jahody, tak aby boli po celom plechu. Pečieme pri 180°.
- 2
Z mlieka a malinového pudingu uvarime puding. Asi 1/3 odoberieme a zmiešame s trochou kryštaľoveho cukru (podľa chuti). Natrieme to na upečené a vychladnuté cesto. Maslo s cukrom zmixujem a pridáme zvyšnú časť pudingu. Jahody pokrájame na menšie kúsky a iba zamiešame k plnke. Plnku natrieme na koláč.
- 3
Na záver vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na plnku. Prípadne nejako ozdobíme ja som použil malé farebné ozdoby. Tento koláč chutil zatiaľ všetkým dúfam, že bude aj vám.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu