Foto: lukyy22
Tento recept vznikol len experimentom. A myslím, že celkom vydarený experiment :)
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
400 g |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
400 g |
|
1 bal. |
|
1,5 konzervy (ja som použil v konzerve) |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
0,7 l |
|
250 g (margarín) |
|
180 g |
|
0,5 konzervy |
|
120 g |
|
0,5 l |
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielok vyšľaháme sneh. Žĺtka šľaháme s vodou a olejom, pridáme cukor, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Rozotrieme a striedavo s medzerami naukladáme jahody, tak aby boli po celom plechu. Pečieme pri 180°.
- 2
Z mlieka a malinového pudingu uvarime puding. Asi 1/3 odoberieme a zmiešame s trochou kryštaľoveho cukru (podľa chuti). Natrieme to na upečené a vychladnuté cesto. Maslo s cukrom zmixujem a pridáme zvyšnú časť pudingu. Jahody pokrájame na menšie kúsky a iba zamiešame k plnke. Plnku natrieme na koláč.
- 3
Na záver vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na plnku. Prípadne nejako ozdobíme ja som použil malé farebné ozdoby. Tento koláč chutil zatiaľ všetkým dúfam, že bude aj vám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu