Jahodovo-malinový zákusok

lukyy22 - bez fotkylukyy22, 15. mája 2014
Jahodovo-malinový zákusok
Foto: lukyy22

Tento recept vznikol len experimentom. A myslím, že celkom vydarený experiment :)

Suroviny

Cesto:
8 ks
400 g
2 dcl
2 dcl
400 g
1 bal.
1,5 konzervy (ja som použil v konzerve)
Plnka:
2 ks
0,7 l
250 g (margarín)
180 g
0,5 konzervy
120 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielok vyšľaháme sneh. Žĺtka šľaháme s vodou a olejom, pridáme cukor, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Rozotrieme a striedavo s medzerami naukladáme jahody, tak aby boli po celom plechu. Pečieme pri 180°.

  2. 2

    Z mlieka a malinového pudingu uvarime puding. Asi 1/3 odoberieme a zmiešame s trochou kryštaľoveho cukru (podľa chuti). Natrieme to na upečené a vychladnuté cesto. Maslo s cukrom zmixujem a pridáme zvyšnú časť pudingu. Jahody pokrájame na menšie kúsky a iba zamiešame k plnke. Plnku natrieme na koláč.

  3. 3

    Na záver vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na plnku. Prípadne nejako ozdobíme ja som použil malé farebné ozdoby. Tento koláč chutil zatiaľ všetkým dúfam, že bude aj vám.

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerá krásne a chutne, jahodové milujem :)
marta5
Nádherný koláčik - určite vyskúšam. Jahody na našej záhrade už začínajú dozrievať.
ivav
experiment sa vydaril, vyskúšam...
evanaaa
Tak po tomto by som sa iste olizovala, aj jahodový puding by sa hodil, keď už je to s jahodami, ale celkom nechápem ten bod 2 - ten puding robíš bez cukru a len do tej odobratej časti dáš cukor , natrieš, ale potom zasa zvyšok pudingu zmiešaš s maslom vymiešaným s cukrom - koľko potom častí má ten puding? Alebo tú odobratú tretinu zmiešaš s cukrom a maslom dokopy? Vidím, @lukyy22 , že si tu nový, dal si dobré recepty....inak, toto bol veľký koláč - z ôsmich vajíčok.
lukyy22
no aj z jahodovym by to slo len prave vtedy som doma nemal jahodovy :D tak som dopasoval...da sa zrobit aj tak ze pudnig s cukrom a potom netreba do tej jednej casti co sa natiera miesat cukor a staci k maslu menej cukru ....ale ja vacsinou robim pudingy bez cukru a potom si to prisposobujem cukrom ktore mixujem s maslom.....ano bol taky vacsi mozno by stacilo aj mensie zrobit ale mame radi velke kolace tak musim prisposobovat