Jahodové bábovičky
Autor receptu: alexdidi
Jahody, jahody, jahody....v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu...a aby to nebolo tak jednotvárne, zakaždým si vymyslím nejakú jahodovú "lakocinku". Tu je teda jedna z nich...
Postup
- Pripravíme si želatinu podľa návodu na obale. Pozor! Nie tortové želé!
Polovicu jahôd pokrájame na malé kocky a posypeme polovicou cukru. Premiešame a chvíľu necháme postáť.
- Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a zbývajúci cukor. Do roztopenej a mierne vychladenej želatíny pridáme asi 2 PL tvarohovej hmoty, premiešame a vylejeme do tvarohovo-smotanovej hmoty.Pridáme aj nakrájané jahody. Na chvíľu uložíme do chladu.
Ak chceme ružové bábovičky, tak jahody rozmixujeme.
- Keď začne želírovať zľahka metličkou primiešame šľahačku. Pripravenú zmes nalejeme do formičiek a v chlade necháme stuhnúť. Ja som použila silikónovú formu na malé bábovičky, ale môžeme použiť samozrejme rôzne formy.
- Servírujeme so zbytkom jahôd, ktoré zasnežíme práškovým cukrom. Môžeme ozdobiť aj šľahačkou. Mne stačí už tá, čo je v bábovičke.