Jahodová torta s tvarohovo-jogurtovým krémom s mandarínkami
Foto: ruzova
Postup
-
1
Dno tortovej formy vyukladáme dobre, ale fakt dobre napitými piškótami, ktoré sme nechali napiť v teplom mlieku, inak vyplávaju napovrch. Potom si do robota šupneme tvaroh, jogurt, všetok cukor, citrónovú šťavu a premiešame spolu, do mandarínkovej šťavy od kompótu pridáme želatínu, ktorú necháme 10 minút napučať, potom ju prihrejeme, kým sa želatína nerozpustí, ale nesmie zovrieť. Želatínovú zmes pridáme do tvarohovo-jogurtového krému, opäť robot pomôže zamiešať, pridáme celé mandarínky z kompótu. Krém nalejeme na piškóty, necháme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky, medzitým zájdite k 12 mesiačikom po jahody a čučoriedky, tie nakrájajte na polovičky a vyukladajte na stuhnutý krém, prelejte jahodovým želé, ktoré urobíte podľa návodu na sáčku. Opäť dáme zachladiť do chladničky.
-
2
A už stačí jeden Zdravas a Otčenáš, aby želatína stuhla a všetci sa budú zalizovať za ušami.
Diskusia k receptu