Jahodový koláč
Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Super rýchla, chuťou fantastická bublanina na tieto dni. Pre tých, ktorí majú radi nenáročnú prípravu.
28-30 porcií |
30 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu.
- Žĺtky, vanilínový a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. do Do žĺtkového základu striedavo vmiešame tekuté a suché suroviny. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach vmiešame varechou do cesta.
- Plech 40x30 cm vyložíme papierom na pečenie. Očistíme a nakrájame jahody.
- Cesto rozotrieme na pripravený plech, rozložíme jahody, do medzier lyžičkou dáme mascarpone. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí, krájame rezy či kocky, ktoré posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť.