Jahodový koláč

Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Super rýchla, chuťou fantastická bublanina na tieto dni. Pre tých, ktorí majú radi nenáročnú prípravu.

28-30
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu.
  2. Žĺtky, vanilínový a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. do Do žĺtkového základu striedavo vmiešame tekuté a suché suroviny. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach vmiešame varechou do cesta.
  3. Plech 40x30 cm vyložíme papierom na pečenie. Očistíme a nakrájame jahody.
  4. Cesto rozotrieme na pripravený plech, rozložíme jahody, do medzier lyžičkou dáme mascarpone. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
  5. Po upečení necháme vychladnúť.
  6. Po vychladnutí, krájame rezy či kocky, ktoré posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť.