Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Zohnal som pekné jahňacie plece tak som ho naplnil a upiekol na bielom víne. Je to tak dobré, že sa to dá jesť aj bez prílohy. No predsa sme mali k tomu varené zemiaky, to stačilo aspoň nerušili tu dobrú chuť mäsa.

35 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Postup

  1. To plece čo je to na ľavom tanieri som orezal, kde bolo moc hrubé. Preto aby sa mi to ľahšie rolovalo. Na druhom tanieri je orez z toho pleca a zabíjačková slanina. Zabíjačková slanina je vlastne varený bôčik, ktorý je cesnakový a paprikový s pálivou paprikou. Ešte je tam aj surová slanina. Na tom pravom tanieri som všetko zomlel na mäsovom mlynčeku.
  2. Takto vyzerá ta zabíjačková slanina.
  3. Toto je korenie, ktoré používam na pečienky a špecificke mäsa. Robím si ho už viac rokov. Opis tohto korenia som dal na 54751-recept.htmt. Je to Paľova bašta. Inak je to ťažké korenie ktoré sa dá vyhľadať na internete.
  4. Pripravil som si zomleté mäso. Do ktorého som dal jednu KL korenia, soľ a repkový olej a všetko to spolu premiešal.
  5. Plece som osolil a okorenil z oboch strán. Tým istým korením. Pripravené mleté mäso som dal do stredu po dĺžke.
  6. Kraje mäsa som zdvihol a spravil, takú roládu. Ktorú som to dobre previazal motúzom, nech to pekné drží spolu.
  7. Na staršej panvici som mäso opiekol dookola.
  8. Po opečení som mäso preložil na pekáč a podlial vínom. Prikryl som druhou polovicou pekáča a dal do rúry. Rúru som zapol na 180°C. Piekol som to 2,5 hodiny. Bál som sa aby mi stred mäsa tiež dobré prepiekol. Teplotu a čas si treba prispôsobiť vlastnej rúre.
  9. Tu je víno, ktoré som použil. Len čo teraz zo zvyškom vína. Mali by aj vyrábať menšie fľaše na varenie. Po obede prišiel sused a bolo po starostiach.
  10. Dobre som si odhadol čas krásne sa to prepieklo. Ku koncu som polieval výpekom. Z toho vína a mäsa sa vytvoril veľmi chutný výpek. A mäso radosť pozrieť.
  11. Po čiastočnom ochladení som dal dole motúzy. Mäso pečením zmenšilo objem tak to išlo dobre. Tu je ako som to začal krájať, pekne to držalo spolu aj s plnkou. Mäso bolo jemné a šťavnaté, že stačili k tomu varené zemiaky. To korenie to fakt dobré ochutilo. Večer som si dal s chlebom a uhorkou. Želám aj Vám dobrú chuť ak si to upečiete.