Jagále koláče

Autor receptu: merrycherry

Jagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko, že vraj ich pripravovali starí rómovia ako chudobné jedlo...

10 minút
príprava

Postup

  1. Nepišem gramáž surovín, robím to od oka. Kľudne si dajte hrnček múky, trošku soli a vody toľko aby vám vzniklo cesto, ktoré sa nelepí.
  2. Spracujte ho rukami, poprášte múkou a vyváľkajte na tenko. Samozrejme stále si pomáhame múkou, aby sa nám pri váľkaní nelepilo.
  3. Ja robím na tenko cca 0,5 až 1 cm. Povykrajujem radielkom na kocky.
  4. Dáme si zohriať olej a opekáme z oboch strán kým nechytia farbu. Čím tenšie si cesto vyváľkate, tým budú chrumkavejšie :)
  5. No a hotovo..Dáme odkvapkať na servítku, posolíme a podávame teplé :) Dobrú chuť :)