Jagále koláče
Autor receptu: merrycherry
Jagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko, že vraj ich pripravovali starí rómovia ako chudobné jedlo...
Postup
- Nepišem gramáž surovín, robím to od oka. Kľudne si dajte hrnček múky, trošku soli a vody toľko aby vám vzniklo cesto, ktoré sa nelepí.
- Spracujte ho rukami, poprášte múkou a vyváľkajte na tenko. Samozrejme stále si pomáhame múkou, aby sa nám pri váľkaní nelepilo.
- Ja robím na tenko cca 0,5 až 1 cm. Povykrajujem radielkom na kocky.
- Dáme si zohriať olej a opekáme z oboch strán kým nechytia farbu. Čím tenšie si cesto vyváľkate, tým budú chrumkavejšie :)
- No a hotovo..Dáme odkvapkať na servítku, posolíme a podávame teplé :)
Dobrú chuť :)