Jadrovníky červených paprík s cesnakom fotorecept

sracz - fotkasracz, 17. júla 2015
Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept)
Foto: sracz

Kálman, ktorú zeleninu máš „najsamradšej“? No thááá, césnak! A to zas prečo? Lebo za klobásou „pachňe“ (vonia)! ..… baklažán, ale aj jadrovníky paprík a cesnak, patria neodmysliteľne ku sebe” Ešte sa mi nestalo, aby som ho do tejto raňajkovej, či nátierkovej lahôdky dal niekedy priveľa. Vyrábal som „dupľovanú“ objednávku na kápiový krém podľa mojej mamky a tak som mal jadrovníkov až nad brucho. Červená cibuľa, maslo, čMČK, cesnak a petržlenová vňať, vytvorili so srdiečkami paprík „gastroskvost“!

2-3
porcie
12-15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 PL
1 ks
500 - 600 ml („srdiečka“)
5 - 6 strúčiky väčšie
podľa chuti
2 - 3 PL
3 - 4 ks
100 - 120 g
200 - 250 ml
podľa potreby (pečivo)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    jadrovníky (mal som ich „kopcovitý“ hlboký tanier) som „odsemienkoval“, odrezal z nich tvrdú časť „korunky“ a pokrájal na 2÷3 mm plátky; do rajnive som nalial asi 3 PL rastlinného oleja, na ktorom som orestoval väčšiu červenú cibuľu pokránanú na tenšie dlhé „C_éčka“; potom som k nej priložil plátky „srdiečok“ a spolu podusil 5÷7´

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridal pretlačené strúčiky cesnaku (čím viac tým lepšie a voňavejšie), zamiešal; Poznámka: Cesnak je jednou z obľúbených a populárnych ingrediencií vo všetkých kútoch sveta. Dodáva textúru (šmrnc), farbu a chuť všetkým typom (druhom) jedla; príchuť šalátom, salsám i ďalším pochúťkam (entrees). Zo zdravotného hľadiska koriguje hladinu cholesterolu v organizme.

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nasledovala soľ a čMČK (čerstvo Mleté Čierne Korenie), asi 2 PL masla a rozbité vajíčka

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    už stačilo iba zamiešať, vypnúť zdroj tepla

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a jednotlivé porcie rozložiť na taniere; bez vajíčok je to vynikajúci polotovar, ako plnka do palaciniek na slano,

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    posypať strúhaným tvrdším syrom (ideálny je údený oštiepok),

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ozdobiť hrsťou lístočkov čerstvej petržlenovej vňate, pridať krajec („bukovčiak“) domáceho chlebíka a … dobrú chuť!

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    čerstvá paprika vo všetkých farebných odrodách (hrubostenná, tzv. mäsitá, zvlášť) je bohatá na minerály a vitamín C; z percentuálneho hľadiska sa prvenstvo prisudzuje žltej

    Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

denyany
Viem si predstaviť vynikajúcu chuť, mne by stačilo bez vajec.
patroveckypitrs
Tieto časti z papriky dávam do vývarov. Toto som ešte neskúšal, ale môže to byť dobré voňavé. Polievka pekné od nich prevonia. Veď všetko začína prvý raz. Musím to vyskúšať, je to dobrý nápad.
kuchticka
@Ferko sracz, perfektne ako vzdy. Milujem vsetko kde je zelenina.
Posialam pozdrav z North West do Des Moines.
medulienka122
@sracz , feribáči :), ďalší super recept z jadrovníkov , už ich mám od teba niekoľko v kk, aj tento putuje do kolónky "zeleninové". Máš to u mňa za päť hviezdičiek, papa, maj sa :)
babkamt
pri čítaní názvu receptu som si pomyslela na teba. Po otvorení som zistila, že moje tušenie bolo správne. Teba mám priradeného k paprikovým jadrovníkom. Stále z nich pre nás pripravuješ nové recepty:-) 5*
hannah22
osvedčené a mnou často používané ingrediencie, naučila som sa to od Feribáčiho, tiež som pri prečítaní názvu tušila autora, zdravím a varím dalej s vami.... :) 5*
maska10
vyborny recept skuste pridat mesite paradajky trosku majoranu a varit kym sa stava nevypari [bez vajec] vyskusajte je to vyborna pomazanka na hrianky

Zaujímavé video z archívu TV Varecha