Jadrovníky červených paprík s cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Kálman, ktorú zeleninu máš „najsamradšej“? No thááá, césnak! A to zas prečo? Lebo za klobásou „pachňe“ (vonia)! ..… baklažán, ale aj jadrovníky paprík a cesnak, patria neodmysliteľne ku sebe” Ešte sa mi nestalo, aby som ho do tejto raňajkovej, či nátierkovej lahôdky dal niekedy priveľa. Vyrábal som „dupľovanú“ objednávku na kápiový krém podľa mojej mamky a tak som mal jadrovníkov až nad brucho. Červená cibuľa, maslo, čMČK, cesnak a petržlenová vňať, vytvorili so srdiečkami paprík „gastroskvost“!

2-3
porcie
12-15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. jadrovníky (mal som ich „kopcovitý“ hlboký tanier) som „odsemienkoval“, odrezal z nich tvrdú časť „korunky“ a pokrájal na 2÷3 mm plátky; do rajnive som nalial asi 3 PL rastlinného oleja, na ktorom som orestoval väčšiu červenú cibuľu pokránanú na tenšie dlhé „C_éčka“; potom som k nej priložil plátky „srdiečok“ a spolu podusil 5÷7´
  2. pridal pretlačené strúčiky cesnaku (čím viac tým lepšie a voňavejšie), zamiešal; Poznámka: Cesnak je jednou z obľúbených a populárnych ingrediencií vo všetkých kútoch sveta. Dodáva textúru (šmrnc), farbu a chuť všetkým typom (druhom) jedla; príchuť šalátom, salsám i ďalším pochúťkam (entrees). Zo zdravotného hľadiska koriguje hladinu cholesterolu v organizme.
  3. nasledovala soľ a čMČK (čerstvo Mleté Čierne Korenie), asi 2 PL masla a rozbité vajíčka
  4. už stačilo iba zamiešať, vypnúť zdroj tepla
  5. a jednotlivé porcie rozložiť na taniere; bez vajíčok je to vynikajúci polotovar, ako plnka do palaciniek na slano,
  6. posypať strúhaným tvrdším syrom (ideálny je údený oštiepok),
  7. ozdobiť hrsťou lístočkov čerstvej petržlenovej vňate, pridať krajec („bukovčiak“) domáceho chlebíka a … dobrú chuť!
  8. čerstvá paprika vo všetkých farebných odrodách (hrubostenná, tzv. mäsitá, zvlášť) je bohatá na minerály a vitamín C; z percentuálneho hľadiska sa prvenstvo prisudzuje žltej