Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 25. marca 2016 14:14
Ďalšie recepty »

Pri rannej káve manžel pustil nejaký program o varení, kde americké dievčatá veľkosti niekoľkokrát XL chceli nachovať zdravším jedlom. Chlipkám kávu a počúvam : Ó bože, chcú nám dať nejakú zeleninu, už teraz mi je zle!!! Tak som prišla k tomuto receptu, ktorý ale môjmu uchu vôbec neznel zle. Tu je výsledok :)

4
porcie
15 min
príprava
20-30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Jačmenné krúpy premyjeme horúcou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva osolenej vody. Zeler očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do vody. Vody dajte len toľko, aby bol zakrytý

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny opečieme na masle do krásna, vodu zo zeleru zlejeme a odložíme, Z uvareného zeleru spravíme pyré a pridáme štipku muškátového orieška. K šampiňónom pridáme špenát a krátko ho necháme zavädnúť.

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu zmiešame, necháme prehriať, dolejeme vodu z uvareného zeleru, aby sme dosiahli krémovitosť, pridáme za lyžičku masla, postrúhaný parmezán a okoreníme.

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    To je teda všetko, nepriatelia zeleru sa nemusia vôbec tomuto jedlu vyhýbať, nie je ho tam cítiť :) je to parádne, neviem ako to americké dievčatá prežili, ale mne chutilo :)

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist