Jacket potato - zemiak v šupke

Autor receptu: fecalleg

original jednoduchy anglicky recept, ktorý nevyzera moc chutne ale je vyborný.

2
porcie
80 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nešúpeme, budeme ich piecť v šupke. Poriadne ich umyjeme. Trúbu si necháme rozohriať na 190 stupňov. Zemiaky popicháme vidličkou, nie moc, tak osem krát. Potrepme olejom, a položíme na plech.
  2. Zemiaky vložíme do ohriatej rúry a pečieme asi hodinu. V polke ich môžeme obrátiť ale nemusíme.
  3. Pred do-pečením, zohrejeme fazuľu podľa návodu na konzerve. Keď sú zemiaky upečené tak ich nakrojíme krížom a stlačíme, aby nám vzniklo miesto na ktoré nalejeme fazuľu a postruhaný syr. Môžeme podávať so šalátom.