Jacket potato - zemiak v šupke
Autor receptu: fecalleg
original jednoduchy anglicky recept, ktorý nevyzera moc chutne ale je vyborný.
2 porcie |
80 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Zemiaky nešúpeme, budeme ich piecť v šupke. Poriadne ich umyjeme. Trúbu si necháme rozohriať na 190 stupňov. Zemiaky popicháme vidličkou, nie moc, tak osem krát. Potrepme olejom, a položíme na plech.
- Zemiaky vložíme do ohriatej rúry a pečieme asi hodinu. V polke ich môžeme obrátiť ale nemusíme.
- Pred do-pečením, zohrejeme fazuľu podľa návodu na konzerve. Keď sú zemiaky upečené tak ich nakrojíme krížom a stlačíme, aby nám vzniklo miesto na ktoré nalejeme fazuľu a postruhaný syr. Môžeme podávať so šalátom.