Jablkový závin so zemiakového cesta fotorecept
Foto: ancicka
Možnože sa niekomu bude zdať, zvláštne "zemiakové cesto",ale verte že je to tiež dobré.Je jednoduché a dobré.
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
200 g prelisované |
|
300 g |
|
2 ks celé |
|
1 ks |
|
50 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
5-6 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
podľa kyslosti jablk |
|
za hrsť namočené v rume |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Dopredu si uvaríme zemiaky./Ja som použila od včera./Zemiaky musia byť studené.Najsamprv si očistíme jablká,ešte pred zarobením cesta.Pretlačíme zemiaky a vypracujeme zo surovín vláčne ,ale tuhšie cesto./Nie veľmi tuhé,klasické zemiakové cesto./
-
2
Kokos,kakao a cukor zmiešame spolu.
-
3
Cesto si vyvaľkáme na hrubku asi 2-3 mm a posýpeme so zmäsov kakaa,
-
4
na to nastrúhame jablká a rozložíme hrozienka a na to rozsýpeme vanilkový cukor.
-
5
Stočíme závin a potrieme žltkom.Vo vyhriatej rúre upečieme.
-
6
Po 40 minútach je krásny upečený.Závin necháme vychladnúť.
-
7
Dobrú chuť
Diskusia k receptu