Jablkový závin so zemiakového cesta fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 21. novembra 2012
Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept)
Foto: ancicka

Možnože sa niekomu bude zdať, zvláštne "zemiakové cesto",ale verte že je to tiež dobré.Je jednoduché a dobré.

40 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

200 g prelisované
300 g
2 ks celé
1 ks
50 g
100 g
Plnka:
5-6 ks
3 PL
1 PL
1 ks
 podľa kyslosti jablk
za hrsť namočené v rume
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Dopredu si uvaríme zemiaky./Ja som použila od včera./Zemiaky musia byť studené.Najsamprv si očistíme jablká,ešte pred zarobením cesta.Pretlačíme zemiaky a vypracujeme zo surovín vláčne ,ale tuhšie cesto./Nie veľmi tuhé,klasické zemiakové cesto./

    Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kokos,kakao a cukor zmiešame spolu.

    Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si vyvaľkáme na hrubku asi 2-3 mm a posýpeme so zmäsov kakaa,

    Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na to nastrúhame jablká a rozložíme hrozienka a na to rozsýpeme vanilkový cukor.

    Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stočíme závin a potrieme žltkom.Vo vyhriatej rúre upečieme.

    Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 40 minútach je krásny upečený.Závin necháme vychladnúť.

    Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť

    Jablkový závin so zemiakového cesta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
Anička,toto je pravá domáca chuť.-) žiadne zákusky sa jej nevyrovnajú.-)parááááda......
ancicka
Dakujem!@izabela ,máš pravdu,lebo nieje sladký a taktiež je to iné ako kysnúte cesto.
marijanka712
@ancicka zasa nejaká fajnotka , cesto sa mi velmi páči ukladám do kk , mám skúsenosť so zemiakovým cestom, že vydrží dlhšie vláčne , mäkke a nevysušuje sa ako obyčajné kysnuté cesto - vynikajúci rp.
ariela6
zase jeden dobručky recept ukladam a skusim upiect dik
salinka
Keď vidím jabľčkový koláč od teba, tak to zaručene viem, že je fantastický.
dogagador
skus urobit take kapsicky a fritovat ich, potom sa jedia teple a su uzasne!
marianne
mne sa to paci velmi,nemusia byt vzdy kysnute,pekny recept
ancicka
@dogagador ,ja z takého cesta robievam kapsičky plnené lekvárom a potom ich pečiem v oleji a voláme ich pečené pirohy.
garanco
Výborne sa podaril a chutil tiež výborne, asi ho budem piecť častejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia