Jednoduchý bez-múčny koláč. Neobsahuje cukor takže je vhodný pre diabetikov.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Vajíčka oddelíme a žĺtka vymiešame s brezovým cukrom ( medom ). Pridáme mletú škoricu a kllinčeky.
-
2
Do vajíčok postupne pridáme nastrúhané jablká, tekvicovú múku ( možno použiť sezamovú, mandľovú, gaštanovú, kokosovú, či ich kombinácie) kokosový olej a cesto dobre rozmiešame.
-
3
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a jemne zapracujeme do cesta.
-
4
Na vymastený plech cesto vylejeme a posypeme ovocím a s nadrvenou čokoládou. Pečieme 30 min na 150-170 stupnoch.
-
5
Na vrch koláča môžeme pripraviť kokosovú smotanu vyšľahanú s brezovým cukrom prípadne pridať naseknú mätu ,ktorá koláč výborne osvieži. Ja som namiesto mäty použila na vrch jablkové pyré.
Diskusia k receptu