Foto: dzejn
Jednoduchý bez-múčny koláč. Neobsahuje cukor takže je vhodný pre diabetikov.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Vajíčka oddelíme a žĺtka vymiešame s brezovým cukrom ( medom ). Pridáme mletú škoricu a kllinčeky.
- 2
Do vajíčok postupne pridáme nastrúhané jablká, tekvicovú múku ( možno použiť sezamovú, mandľovú, gaštanovú, kokosovú, či ich kombinácie) kokosový olej a cesto dobre rozmiešame.
- 3
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a jemne zapracujeme do cesta.
- 4
Na vymastený plech cesto vylejeme a posypeme ovocím a s nadrvenou čokoládou. Pečieme 30 min na 150-170 stupnoch.
- 5
Na vrch koláča môžeme pripraviť kokosovú smotanu vyšľahanú s brezovým cukrom prípadne pridať naseknú mätu ,ktorá koláč výborne osvieži. Ja som namiesto mäty použila na vrch jablkové pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu