Jablkový koláčik so šumienkovou želatínou fotorecept
Foto: ancicka
Osviežujúci a šťavnatý.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
Želatína šumienková: | |
650 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom vyšľahať,
-
2
počas šľahania pridať po jednom vajcia a dobré zašľahať.
-
3
Múky zmiešať s vanilkovým cukrom a kypriacim práškom
-
4
a postupne pridať do vyšľahaného masla.Cesto by malo byť hustejšie,ak by náhocou bolo príliš husté môže pridať troška mlieka.Husté preto,aby jablká neklesli pri pečení na dno.
-
5
Potom cesto vysýpeme a rozotrieme na vymastený plech.
-
6
Na vrch poukladáme jablká a dáme upiecť.Upečené necháme ochladiť.
-
7
Pripravíme si želatinu tak,
-
8
že šumienku vysypeme do vody a necháme vyšumieť.
-
9
Potom pridáme zlatý klas a vanilkový cukor,kto má rád sladšie môže pridať cukru a uvaríme.
-
10
Podľa mňa je to tá naj.želatina na ovocné zákusky.
-
11
Ešte teplu rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť.
-
12
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu