Jablkový koláč s vlašskými orechmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Z múky, masla, orechov,
cukru a vanilkového cukru
vymiesime cesto, ktoré zabalíme
do fólie a odložíme na
2 hodiny do chladničky.
- Polovicu
cesta vyvaľkáme a položíme
do vymastenej tortovej
formy s priemerom 28 cm.
Pečieme 10 minút v predhriatej
rúre.
- Jablká olúpeme,
rozštvrtíme a štvrtinu z nich
pokrájame na plátky. Polovicu
masla roztopíme, pridáme
citrónovú kôru, rozštvrtené
jablká, hrozienka
a spolu dusíme 7 minút.
- Zvyšné maslo roztopíme,
necháme ho krátko speniť,
pridáme rum, vychladenú
jablkovú masu a plátky
jabĺk. Plnku dáme na predpečené
cesto.
- Druhú polovicu
cesta rozvaľkáme,
pokrájame na 1,5 cm široké
pásy, ktoré poukladáme krížom
na plnku. Navrch dáme
polovicu orechov a pečieme
v rúre vyhriatej na 180 oC asi
25 minút. Hotový koláč posypeme
práškovým cukrom.
|