Jablkový koláč DOHO

adadoho - fotkaadadoho, 3. februára 2012
Jablkový koláč DOHO
Foto: adadoho

Keďže moje deti sú príšerne vyberavé, vymýšľam spôsoby ako do nich dostať zeleninu a ovocie. Jablká majú veľmi radi, ale iba surové a nakrájané. Zobraziť celý popisKeďže moje deti sú príšerne vyberavé, vymýšľam spôsoby ako do nich dostať zeleninu a ovocie. Jablká majú veľmi radi, ale iba surové a nakrájané. Tak som vymyslela koláč, ktorý by im možno mohol chutiť. Možno ho už niekto vymyslel.

30
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
150 g
2 ks
3/4 kocka
1 ks
Plnka:
1-2 kg
5 lyžíc
100 - 200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín vymiesime krehké cesto. Uviedla som suroviny od oka, ja keď vymýšľam neviem vážiť. Ale krehké cesto sa dá krásne vymiesiť a dá sa s ním dobre pracovať. Nakoniec aj na vareche je veľa receptov na krehké cesto - môžete si vybrať aké chcete.

  2. 2

    Urobíme si plnku: Očistené jablká postrúhame, pridáme kryštálový cukor, kokos, kakao a všetko dobre premiešame. Ja som dala viacej kokosu a cukor tiež závisí od toho aké kyslé sú jablká. Inak je vynikajúca.

    Jablkový koláč DOHO - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a roztlačíme na plech. Pravidelne rozložíme plnku. Mala som ešte zbytočný mak, tak som do časti jabĺk zamiešala mletý mak a cukor natrela som na druhú polovicu koláča aj tú. Na obrázku to vidno.

    Jablkový koláč DOHO - obrázok 3
  4. 4

    A teraz posledná časť: Môžeme urobiť posýpku, alebo môžeme si nechať z cesta a urobiť mriežku, alebo postrúhať navrch cesto. Sú rôzne spôsoby. Vtedy odporúčam ešte horúci koláč posypať nahrubo nastrúhanou čokoládou. Je to mňamka. Ja som mala v chladničke bielka, tak som koláč upiekla len tak a navrch som urobila sneh a dala zapiecť. Dúfam, že bude chutiť. Mojim deťom chutil veľmi :-)

    Jablkový koláč DOHO - obrázok 4

Diskusia k receptu

nika60
robievam podobný, ale vyskúšam aj tvoj
marijanka712
zaujímavý receptík najmä jablká s kokosom dobrý nápad šťavu s jablk popije kokos a koláč bude šťavnatejší velmi dobrá kombinácia isto ta napodobním dakujem rp...
izabella929
jablkové koláče sú všetky fajné a šťavnaté.-))) pekný koláčik a zaujímavý.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia