Foto: adadoho
Keďže moje deti sú príšerne vyberavé, vymýšľam spôsoby ako do nich dostať zeleninu a ovocie. Jablká majú veľmi radi, ale iba surové a nakrájané. Zobraziť celý popisKeďže moje deti sú príšerne vyberavé, vymýšľam spôsoby ako do nich dostať zeleninu a ovocie. Jablká majú veľmi radi, ale iba surové a nakrájané. Tak som vymyslela koláč, ktorý by im možno mohol chutiť. Možno ho už niekto vymyslel.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zo surovín vymiesime krehké cesto. Uviedla som suroviny od oka, ja keď vymýšľam neviem vážiť. Ale krehké cesto sa dá krásne vymiesiť a dá sa s ním dobre pracovať. Nakoniec aj na vareche je veľa receptov na krehké cesto - môžete si vybrať aké chcete.
- 2
Urobíme si plnku: Očistené jablká postrúhame, pridáme kryštálový cukor, kokos, kakao a všetko dobre premiešame. Ja som dala viacej kokosu a cukor tiež závisí od toho aké kyslé sú jablká. Inak je vynikajúca.
- 3
Cesto rozvaľkáme a roztlačíme na plech. Pravidelne rozložíme plnku. Mala som ešte zbytočný mak, tak som do časti jabĺk zamiešala mletý mak a cukor natrela som na druhú polovicu koláča aj tú. Na obrázku to vidno.
- 4
A teraz posledná časť: Môžeme urobiť posýpku, alebo môžeme si nechať z cesta a urobiť mriežku, alebo postrúhať navrch cesto. Sú rôzne spôsoby. Vtedy odporúčam ešte horúci koláč posypať nahrubo nastrúhanou čokoládou. Je to mňamka. Ja som mala v chladničke bielka, tak som koláč upiekla len tak a navrch som urobila sneh a dala zapiecť. Dúfam, že bude chutiť. Mojim deťom chutil veľmi :-)
- 2
Diskusia k receptu