Jablkový koláč DOHO
Autor receptu: adadoho
Keďže moje deti sú príšerne vyberavé, vymýšľam spôsoby ako do nich dostať zeleninu a
ovocie. Jablká majú veľmi radi, ale iba surové a nakrájané. Tak som vymyslela koláč, ktorý
by im možno mohol chutiť. Možno ho už niekto vymyslel.
30 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- Zo surovín vymiesime krehké cesto. Uviedla som suroviny od oka, ja keď vymýšľam neviem vážiť. Ale krehké cesto sa dá krásne vymiesiť a dá sa s ním dobre pracovať. Nakoniec aj na vareche je veľa receptov na krehké cesto - môžete si vybrať aké chcete.
- Urobíme si plnku: Očistené jablká postrúhame, pridáme kryštálový cukor, kokos, kakao a všetko dobre premiešame. Ja som dala viacej kokosu a cukor tiež závisí od toho aké kyslé sú jablká.
Inak je vynikajúca.
- Cesto rozvaľkáme a roztlačíme na plech. Pravidelne rozložíme plnku. Mala som ešte zbytočný mak, tak som do časti jabĺk zamiešala mletý mak a cukor natrela som na druhú polovicu koláča aj tú. Na obrázku to vidno.
- A teraz posledná časť:
Môžeme urobiť posýpku, alebo môžeme si nechať z cesta a urobiť mriežku, alebo postrúhať navrch cesto. Sú rôzne spôsoby. Vtedy odporúčam ešte horúci koláč posypať nahrubo nastrúhanou čokoládou. Je to mňamka.
Ja som mala v chladničke bielka, tak som koláč upiekla len tak a navrch som urobila sneh a dala zapiecť.
Dúfam, že bude chutiť. Mojim deťom chutil veľmi :-)