Jablkový dezert nepečený (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dezert, pri ktorom využijeme jablká padavky alebo také, ktoré treba spotrebovať,
chutí podobne ako detská výživa
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené jablká nakrájame na menšie kúsky, podlejeme troškou vody, prilejeme citrónovú šťavu a necháme rozvariť, odstavíme a necháme trocha ochladnúť
- zmes preložíme do mixéra, rozmixujeme na kašu, ak treba prilejeme troška vody
- Jablkovú kašu prelejeme do hrnca a znova privedieme do varu, pridáme med. Zlaté klasy rozmiešame v 200ml vody a za stáleho miešania vlejeme do kaše, necháme povariť na hustejšiu pudingovú zmes
- Piškóty rozložíme na menší plech a zalejeme polovicou jablkového pudingu
- poukladáme ďalšiu vrstvu piškótov
- zalejeme druhou polovicou pudingu
- mne ešte troška ostalo, tak som šupla pár piškótov do formičky na mafinky a zaliala zvyškom. Hotový dezert necháme úplne vychladnúť a potom vložíme do chladničky stuhnúť, nakrájame na rezy.