Jablkový dezert nepečený (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Dezert, pri ktorom využijeme jablká padavky alebo také, ktoré treba spotrebovať, chutí podobne ako detská výživa

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené jablká nakrájame na menšie kúsky, podlejeme troškou vody, prilejeme citrónovú šťavu a necháme rozvariť, odstavíme a necháme trocha ochladnúť
  2. zmes preložíme do mixéra, rozmixujeme na kašu, ak treba prilejeme troška vody
  3. Jablkovú kašu prelejeme do hrnca a znova privedieme do varu, pridáme med. Zlaté klasy rozmiešame v 200ml vody a za stáleho miešania vlejeme do kaše, necháme povariť na hustejšiu pudingovú zmes
  4. Piškóty rozložíme na menší plech a zalejeme polovicou jablkového pudingu
  5. poukladáme ďalšiu vrstvu piškótov
  6. zalejeme druhou polovicou pudingu
  7. mne ešte troška ostalo, tak som šupla pár piškótov do formičky na mafinky a zaliala zvyškom. Hotový dezert necháme úplne vychladnúť a potom vložíme do chladničky stuhnúť, nakrájame na rezy.