Jablkovo-pudingová žemľovka

tin007 - bez fotkytin007, 11. októbra 2011
Jablkovo-pudingová žemľovka
Foto: tin007

Veľmi obľúbený recept u mojich chlapov: žemľovka je štavnatá a vydrží aj 3-4 dni (pokiaľ ju dovtedy nezjedia) bez pokazenia sa (a preto jej Zobraziť celý popisVeľmi obľúbený recept u mojich chlapov: žemľovka je štavnatá a vydrží aj 3-4 dni (pokiaľ ju dovtedy nezjedia) bez pokazenia sa (a preto jej robím tak veľa).

8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 185 °C

Suroviny

10 ks
2 l
4 ks
8 lyžíc
1 sáčok
8 ks
2 ks
 /nemusia byť/
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    Nakrájame si 5 rožkov a namočíme ich do 0.5 l mlieka, v ktorom sme rozmiešali 2 celé vajcia a 1 lyžicu kryštálového cukru.

    Jablkovo-pudingová žemľovka - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si vanilkový puding podľa návhodu.

    Jablkovo-pudingová žemľovka - obrázok 2
  3. 3

    Ošúpeme si jablká, postrúhame na väčšie kúsky, pridáme vanilkový cukor, trochu mletej škorice a dve hrste hrozienok, všetko spolu premiešame.

    Jablkovo-pudingová žemľovka - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok vymasteného plechu poukladáme nasiahnuté rožky, položíme jablká a zajeme pudingom. Na vrch príde druhá vrstva rožkov (rovnaký postup, t.j. pol litra mlieka, 2 vajcia, lyžica cukru).

    Jablkovo-pudingová žemľovka - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej elektrickej rúre na 185 stupňoch asi 50 minút.

    Jablkovo-pudingová žemľovka - obrázok 5

Diskusia k receptu

ailuj82
Aj ja som robila už takto žemlovku. Mne chutila, ale zvyšku rodiny žiaľ nie :(.
Taaaaak by som si dala....
sovka62
Škoda, že ju nemáš prekrojenú. Naozaj by ma zaujímalo, ako sa chová ten puding na reze.
evanaaa
Minulý týždeň som robila, tak najbližšie asi až o pár mesiacov, škoda, s pudingom by som vyskúšala, alebo by som skúsila zamiešať do toho pudingu ( nie hustého) rožky, aby sa ním nasiakli, aké by to bolo. Ale vyskúšam.
rennatte
dobrý nápad s tým pudingom,,,vyskúšam vmiešať ten puding do rožkov
porzellanka
Vyskusala som! Ale som trochu experimentovala: u nas rozky neexistuju, dala som pecivo podobne vianocke s orechami a marcipanom, pridala som aj tvaroh, ale najma: puding som nevarila, iba som ho rozmiesala a naliala na zemlovku a dala do rury. Puding sa uvaril v rure. (Robila som v malej miske z jenskeho skla, zemlovka bola takmer zaliata pudingom.)
Ale uz to nebudem robit, lebo budeme musiet rozsirovat zarubne. :-)))
.Ale vazne: Tin007 asi vie, preco dava uvareny puding. Zemlovka bola velmi dobra, ale ten puding som tam nejako citila. Nabuduce vyskusam s uvarenym.
@Tin007 vdaka za recept!
janger
S pudingom? To moze byt tiez dobre.... Robim len s tvarohom. Ale aj toto moze byt maskrtka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia