Foto: tin007
Veľmi obľúbený recept u mojich chlapov: žemľovka je štavnatá a vydrží aj 3-4 dni (pokiaľ ju dovtedy nezjedia) bez pokazenia sa (a preto jej Zobraziť celý popisVeľmi obľúbený recept u mojich chlapov: žemľovka je štavnatá a vydrží aj 3-4 dni (pokiaľ ju dovtedy nezjedia) bez pokazenia sa (a preto jej robím tak veľa).
porcií
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Nakrájame si 5 rožkov a namočíme ich do 0.5 l mlieka, v ktorom sme rozmiešali 2 celé vajcia a 1 lyžicu kryštálového cukru.
-
2
Uvaríme si vanilkový puding podľa návhodu.
-
3
Ošúpeme si jablká, postrúhame na väčšie kúsky, pridáme vanilkový cukor, trochu mletej škorice a dve hrste hrozienok, všetko spolu premiešame.
-
4
Na spodok vymasteného plechu poukladáme nasiahnuté rožky, položíme jablká a zajeme pudingom. Na vrch príde druhá vrstva rožkov (rovnaký postup, t.j. pol litra mlieka, 2 vajcia, lyžica cukru).
-
5
Pečieme vo vyhriatej elektrickej rúre na 185 stupňoch asi 50 minút.
Taaaaak by som si dala....
Ale uz to nebudem robit, lebo budeme musiet rozsirovat zarubne. :-)))
.Ale vazne: Tin007 asi vie, preco dava uvareny puding. Zemlovka bola velmi dobra, ale ten puding som tam nejako citila. Nabuduce vyskusam s uvarenym.
@Tin007 vdaka za recept!