Jablkovo-pudingová žemľovka
Autor receptu: tin007
Veľmi obľúbený recept u mojich chlapov: žemľovka je štavnatá a vydrží aj 3-4 dni (pokiaľ ju dovtedy nezjedia) bez pokazenia sa (a preto jej robím tak veľa).
8 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 185 °C |
Postup
- Nakrájame si 5 rožkov a namočíme ich do 0.5 l mlieka, v ktorom sme rozmiešali 2 celé vajcia a 1 lyžicu kryštálového cukru.
- Uvaríme si vanilkový puding podľa návhodu.
- Ošúpeme si jablká, postrúhame na väčšie kúsky, pridáme vanilkový cukor, trochu mletej škorice a dve hrste hrozienok, všetko spolu premiešame.
- Na spodok vymasteného plechu poukladáme nasiahnuté rožky, položíme jablká a zajeme pudingom. Na vrch príde druhá vrstva rožkov (rovnaký postup, t.j. pol litra mlieka, 2 vajcia, lyžica cukru).
- Pečieme vo vyhriatej elektrickej rúre na 185 stupňoch asi 50 minút.