Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: salviana999

Keď mi zvýšia rožky, tak ich využijem takto.

Suroviny

Postup

  1. Nakrájané rožky zalejeme horúcim mliekom. Ja si v mlieku rozpustím aj maslo a cukor. Je to rýchlejšie. Z ešte studeného mlieka ktorým budem zalievať, si trošku odložím a v tom rozmiešam dva vajíčka a vlejem to na tie rožky. Vareškou zamiešam.
  2. Namočené rožky poukladám do zapekacej misy a na ne uložím na tenko pokrájené jablká. Pocukrujem podľa potreby.
  3. Na jablká dám tvaroh vymiešaný s jedným žĺtkom a cukrom (podľa chuti).
  4. Na tvaroh vylejeme podľa návodu uvarený jahodový alebo malinový puding. Skúšala som aj iné, ale najviac tam pasuje ružový. Najlepšie chutí.
  5. Navrch poukladáme znovu namočené rožky a dáme upiecť. Ja tam mám pomiešané celozrnné s obyčajnými.
  6. Po upečení ju ešte potriem troškou roztopeného masla. A potom už len papáme. Inak, studená je lepšia ako teplá.