Jablkovo-pudingová žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: salviana999
Keď mi zvýšia rožky, tak ich využijem takto.
Postup
- Nakrájané rožky zalejeme horúcim mliekom. Ja si v mlieku rozpustím aj maslo a cukor. Je to rýchlejšie. Z ešte studeného mlieka ktorým budem zalievať, si trošku odložím a v tom rozmiešam dva vajíčka a vlejem to na tie rožky. Vareškou zamiešam.
- Namočené rožky poukladám do zapekacej misy a na ne uložím na tenko pokrájené jablká. Pocukrujem podľa potreby.
- Na jablká dám tvaroh vymiešaný s jedným žĺtkom a cukrom (podľa chuti).
- Na tvaroh vylejeme podľa návodu uvarený jahodový alebo malinový puding. Skúšala som aj iné, ale najviac tam pasuje ružový. Najlepšie chutí.
- Navrch poukladáme znovu namočené rožky a dáme upiecť. Ja tam mám pomiešané celozrnné s obyčajnými.
- Po upečení ju ešte potriem troškou roztopeného masla. A potom už len papáme. Inak, studená je lepšia ako teplá.