Jablkovo-čerešňový koláč fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 11. apríla 2015 19:39
Ďalšie recepty »
Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept)Foto: mesiar50

Príprava koláča je jednoduchá.

60 min
príprava
35-40 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
400 g
2 PL
2 ks
10 g
200 g
1 ks (alebo smotana kyslá)
Plnka:
13 ks
100 g
350 g
podľa chuti mletá
podľa chuti
4 PL
Na posyp:
2 väčšie PLna rozvaľkané cesto
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z uvedených surovýn si spravíme cesto.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto je po spracovaní lepkavé a musí ísť do chladničky.Pobudne tam zhruba dotial pokial si nespravíme plnku.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymastíme si plech na pečenie a jemne ho posypeme múkou.Ja som koláč piekol v malej rúre a preto som použil plech s vnútornými rozmermy 28 x 23 cm.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto po vybratí z chladničky odvážime na dve rovnaké časti.Vyvalkáme ho na papieri na pečenie.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    S cestom musíme pracovať rýchlo,lebo keď preberie izbovú teplotu tak sa nám bude nepríjemne lepiť.Cesto natočíme na valček a premiestnime ho na plech.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som najprv posypal strúhankou.Ďalej pokračujeme natrením osmažených jablk na cesto.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do osmažených jablk nastrkáme odkostkované čerešne a pridáme k nim ešte umyté hrozienka.Celé dielo ešte varechou uhladíme.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyvalkáme aj druhú časť cesta a zakryjeme nou cesto s plnkou.(Pokial som pracoval na spodnej časti cesta tak po tú dobu som mal druhú časť cesta v chladničke ! !)Naostrenou špajdlou(vidličkou) cesto poctivo popicháme,aby sa nám pri pečení nezdúvalo.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto som piekol 35 minút na 180 C.Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tak a ,,ide" sa na plnku.Ošúpeme si jablká.Ako máte možnosť vidieť ja som ich mal 1500g

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Jablká som nastrúhal na vačších dierkach.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    K postrúhaným jablkám som pridal mletú škoricu a 1 PL cukru.Je potrebné zmes ochutnať a každý nech si prosím dochutí podla vlastnej chuti.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Nie každý smaží jablká,no ja ich smažím cca.10 minút pokial sa mi šťava z nich neodparí. Do takto osmažených jablk som pridal 4 PL strúhanky a zmes som dokladne premiešal varechou.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Všetky suroviny som nakúpil v Lidl.Okrem strúhanky a vaječných žltkov by tu mali byť zobrazené všetky.

    Jablkovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist