Foto: andys
Zvykneme pomenovávať aj tradičné zákusky názvami podľa miest, kde sme ich prvýkrát jedli. Tento sme dostali ako dezert v hoteli a tak dostal svoje Zobraziť celý popisZvykneme pomenovávať aj tradičné zákusky názvami podľa miest, kde sme ich prvýkrát jedli. Tento sme dostali ako dezert v hoteli a tak dostal svoje meno. Recept je moja improvizácia.
porcií
príprava
Suroviny
Plnka 1: | |
1,5 kg |
|
3 PL |
|
Plnka 2: | |
0,75 l |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
Plnka 3: | |
1 ks |
|
1 bal. |
|
500 ml |
|
Okrem toho budeme potrebovať: | |
na ozdobenie |
|
1,5 bal. |
|
Postup
-
1
Jablká očistíme, ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dôkladne vyžmýkame. Spolu s hnedým cukrom krátko podusíme za stáleho miešania, aby sa nepripálili.
-
2
Na celú plochu plechu na pečenie rozložíme sušienky BeBe. Na ne opatrne navrstvíme podusené jablká.
-
3
Pripravíme si ďalšiu vrstvu: z mlieka, zlatého klasu, vanilkového cukru, cukru a žĺtok uvaríme hustý puding. Podľa chuti prilejeme rum. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do ešte teplej pudingovej masy. Opatrne natrieme na jablkovú plnku.
-
4
Teraz koláč necháme poriadne vychladnúť a dáme ho stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny (ideálne cez noc).
-
5
Na vychladnutý koláč navrstvíme tretiu - šľahačkovú - plnku: 500 ml šľahačky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky. Ozdobíme vločkami z horkej čokolády. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
-
6
Rezy som sa snažila nakrájať podľa sušienok. Podávala som ozdobené medovkou. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu