Jablkové rezy Lukas fotorecept

andys - fotkaandys, 10. júla 2014
Jablkové rezy Lukas (fotorecept)
Foto: andys

Zvykneme pomenovávať aj tradičné zákusky názvami podľa miest, kde sme ich prvýkrát jedli. Tento sme dostali ako dezert v hoteli a tak dostal svoje meno. Recept je moja improvizácia.

36
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Plnka 1:
1,5 kg
3 PL
Plnka 2:
0,75 l
2 ks
3 ks
1 ks
3 PL
podľa chuti
Plnka 3:
1 ks
1 bal.
500 ml
Okrem toho budeme potrebovať:
 na ozdobenie
1,5 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká očistíme, ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dôkladne vyžmýkame. Spolu s hnedým cukrom krátko podusíme za stáleho miešania, aby sa nepripálili.

    Jablkové rezy Lukas (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na celú plochu plechu na pečenie rozložíme sušienky BeBe. Na ne opatrne navrstvíme podusené jablká.

    Jablkové rezy Lukas (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si ďalšiu vrstvu: z mlieka, zlatého klasu, vanilkového cukru, cukru a žĺtok uvaríme hustý puding. Podľa chuti prilejeme rum. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do ešte teplej pudingovej masy. Opatrne natrieme na jablkovú plnku.

    Jablkové rezy Lukas (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz koláč necháme poriadne vychladnúť a dáme ho stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny (ideálne cez noc).

    Jablkové rezy Lukas (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vychladnutý koláč navrstvíme tretiu - šľahačkovú - plnku: 500 ml šľahačky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky. Ozdobíme vločkami z horkej čokolády. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.

    Jablkové rezy Lukas (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rezy som sa snažila nakrájať podľa sušienok. Podávala som ozdobené medovkou. Dobrú chuť :)

    Jablkové rezy Lukas (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: