Jablkové rezy Lukas (fotorecept)
Autor receptu: andys
Zvykneme pomenovávať aj tradičné zákusky názvami podľa miest, kde sme ich prvýkrát
jedli. Tento sme dostali ako dezert v hoteli a tak dostal svoje meno. Recept je moja
improvizácia.
36 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Jablká očistíme, ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dôkladne vyžmýkame. Spolu s hnedým cukrom krátko podusíme za stáleho miešania, aby sa nepripálili.
- Na celú plochu plechu na pečenie rozložíme sušienky BeBe. Na ne opatrne navrstvíme podusené jablká.
- Pripravíme si ďalšiu vrstvu: z mlieka, zlatého klasu, vanilkového cukru, cukru a žĺtok uvaríme hustý puding. Podľa chuti prilejeme rum. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do ešte teplej pudingovej masy. Opatrne natrieme na jablkovú plnku.
- Teraz koláč necháme poriadne vychladnúť a dáme ho stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny (ideálne cez noc).
- Na vychladnutý koláč navrstvíme tretiu - šľahačkovú - plnku: 500 ml šľahačky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky. Ozdobíme vločkami z horkej čokolády. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
- Rezy som sa snažila nakrájať podľa sušienok. Podávala som ozdobené medovkou. Dobrú chuť :)