Jablkové rezy Lukas (fotorecept)

Autor receptu: andys

Zvykneme pomenovávať aj tradičné zákusky názvami podľa miest, kde sme ich prvýkrát jedli. Tento sme dostali ako dezert v hoteli a tak dostal svoje meno. Recept je moja improvizácia.

36
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistíme, ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dôkladne vyžmýkame. Spolu s hnedým cukrom krátko podusíme za stáleho miešania, aby sa nepripálili.
  2. Na celú plochu plechu na pečenie rozložíme sušienky BeBe. Na ne opatrne navrstvíme podusené jablká.
  3. Pripravíme si ďalšiu vrstvu: z mlieka, zlatého klasu, vanilkového cukru, cukru a žĺtok uvaríme hustý puding. Podľa chuti prilejeme rum. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do ešte teplej pudingovej masy. Opatrne natrieme na jablkovú plnku.
  4. Teraz koláč necháme poriadne vychladnúť a dáme ho stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny (ideálne cez noc).
  5. Na vychladnutý koláč navrstvíme tretiu - šľahačkovú - plnku: 500 ml šľahačky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky. Ozdobíme vločkami z horkej čokolády. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
  6. Rezy som sa snažila nakrájať podľa sušienok. Podávala som ozdobené medovkou. Dobrú chuť :)