Jablkový koláč

Jablková rýchlovka so slaným karamelom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý zvládne aj začiatočník za pár minút, len z pár ingrediencií. Poteší vás svojou chuťou.

10-12
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridávame preosiatu múku, mleté vlašské orechy, ktoré na menších otáčkach mixéra zašľaháme do vaječnej peny.
  3. Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na plátky. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  4. Nakrájané jablká dáme do formy, posypeme mletou škoricou. Zalejeme pripraveným cestom.
  5. Varechou zľahka premiešame cesto s jablkami. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút.
  6. Po upečení necháme vychladnúť pred a posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládovou polevou. Ja mám v chladničke urobený slaný karamel, tak som koláč pofŕkala ním. Recept na slaný karamel nájdete na tomto linku.
  7. Ochutnávka...