Jablkový koláč
Jablková rýchlovka so slaným karamelom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý zvládne aj začiatočník za pár minút, len z pár ingrediencií. Poteší vás svojou chuťou.
10-12 porcií |
25 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridávame preosiatu múku, mleté vlašské orechy, ktoré na menších otáčkach mixéra zašľaháme do vaječnej peny.
- Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na plátky. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Nakrájané jablká dáme do formy, posypeme mletou škoricou. Zalejeme pripraveným cestom.
- Varechou zľahka premiešame cesto s jablkami. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť pred a posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládovou polevou. Ja mám v chladničke urobený slaný karamel, tak som koláč pofŕkala ním. Recept na slaný karamel nájdete na tomto linku.
- Ochutnávka...