Foto: rennatte
Tento jablkovo-čokoládový krém sa dá využiť ako nátierka na chlieb, vianočku, palacinky, koláče alebo ako dezert.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká očistíme od šupiek a jadrovníkov a umyjeme
-
2
nakrájame na menšie kúsky zalejeme vodou a dáme variť, kým jablká nezmäknú, asi 20 minút
-
3
necháme trocha vychladnúť a po častiach pomixujeme
-
4
do jednej dávky pridáme kakao a celé premiešame vo väčšej mise
-
5
prelejeme cez cedník na ovocie späť do hrnca v ktorom sme varili jablká
-
6
časť zmesi odoberie do misy a pridáme Zlaté klasy, premiešame a nalejeme do hrnca
-
7
pridáme cukor, vanilkový cukor a čokoládu
-
8
varíme za stáleho miešania 20 minút
-
9
ešte horúce nalejeme do pohárov a prevrátime hore dnom na rýchlu spotrebu, keď nátierku skladujeme v chladničke a časť sterilizujeme 2 min. na 100 °C a skladujeme v komore na dlhšiu dobu. Z tejto dávky vyšlo 8 pohárov od horčice.
dnes len tak na skúšku robila, ale keďže jabĺk jesto dosť ešte nejakých pár pohárikov pribudne