Jablková nutella (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Tento jablkovo-čokoládový krém sa dá využiť ako nátierka na chlieb, vianočku, palacinky, koláče alebo ako dezert.

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablká očistíme od šupiek a jadrovníkov a umyjeme
  2. nakrájame na menšie kúsky zalejeme vodou a dáme variť, kým jablká nezmäknú, asi 20 minút
  3. necháme trocha vychladnúť a po častiach pomixujeme
  4. do jednej dávky pridáme kakao a celé premiešame vo väčšej mise
  5. prelejeme cez cedník na ovocie späť do hrnca v ktorom sme varili jablká
  6. časť zmesi odoberie do misy a pridáme Zlaté klasy, premiešame a nalejeme do hrnca
  7. pridáme cukor, vanilkový cukor a čokoládu
  8. varíme za stáleho miešania 20 minút
  9. ešte horúce nalejeme do pohárov a prevrátime hore dnom na rýchlu spotrebu, keď nátierku skladujeme v chladničke a časť sterilizujeme 2 min. na 100 °C a skladujeme v komore na dlhšiu dobu. Z tejto dávky vyšlo 8 pohárov od horčice.