Jablková nutella (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tento jablkovo-čokoládový krém sa dá využiť ako nátierka na chlieb, vianočku, palacinky, koláče alebo ako dezert.
8 porcií |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká očistíme od šupiek a jadrovníkov a umyjeme
- nakrájame na menšie kúsky zalejeme vodou a dáme variť, kým jablká nezmäknú, asi 20 minút
- necháme trocha vychladnúť a po častiach pomixujeme
- do jednej dávky pridáme kakao a celé premiešame vo väčšej mise
- prelejeme cez cedník na ovocie späť do hrnca v ktorom sme varili jablká
- časť zmesi odoberie do misy a pridáme Zlaté klasy, premiešame a nalejeme do hrnca
- pridáme cukor, vanilkový cukor a čokoládu
- varíme za stáleho miešania 20 minút
- ešte horúce nalejeme do pohárov a prevrátime hore dnom na rýchlu spotrebu, keď nátierku skladujeme v chladničke a časť sterilizujeme 2 min. na 100 °C a skladujeme v komore na dlhšiu dobu. Z tejto dávky vyšlo 8 pohárov od horčice.