Zbožňujem vôňu pečených jabĺk a škorice, preto patrí tento koláčik medzi moje naoblúbenejšie.
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre premiesime. Netreba sa ľakať cesto bude lepiť, ale to vôbec nevadí! Keď už vidíme, že sa nám suroviny spojili dáme do chladničky tak na 2-3hodiny. Ja si zvyknem cesto večer namiesiť a piecť na druhý deň.
- 2
Medzitým si nastrúhame jabĺčka. Vytrieme plech maslom/tukom a vysypeme kokosom (používam väčšinou kokos, strúhankové a múkové koláče mi nechutia)
- 3
Vyberieme si z chladničky cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prvú časť dáme na plech, popicháme vidličkou. Dáme nastrúhané jabĺčka, z ktorých rukami poriadne vytlačíme šťavu (tú potom môžeme vypiť :-) ), posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom (robím si ich doma takže neviem koľko sáčikov treba použiť a veľa záleží od jabĺčok), prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou a dáme piecť. Zvyknem piecť pri 200stupňoch do zlatova ale každá ma inú trúbu.
- 4
Po upečení posypeme práškovým cukrom. U nás mizne ešte horúci :D Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@dara2112 máte pravdu koláčik je na druh deň lepsi :-)