Jablčník

Autor receptu: dadush

Zbožňujem vôňu pečených jabĺk a škorice, preto patrí tento koláčik medzi moje naoblúbenejšie.

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre premiesime. Netreba sa ľakať cesto bude lepiť, ale to vôbec nevadí! Keď už vidíme, že sa nám suroviny spojili dáme do chladničky tak na 2-3hodiny. Ja si zvyknem cesto večer namiesiť a piecť na druhý deň.
  2. Medzitým si nastrúhame jabĺčka. Vytrieme plech maslom/tukom a vysypeme kokosom (používam väčšinou kokos, strúhankové a múkové koláče mi nechutia)
  3. Vyberieme si z chladničky cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prvú časť dáme na plech, popicháme vidličkou. Dáme nastrúhané jabĺčka, z ktorých rukami poriadne vytlačíme šťavu (tú potom môžeme vypiť :-) ), posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom (robím si ich doma takže neviem koľko sáčikov treba použiť a veľa záleží od jabĺčok), prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou a dáme piecť. Zvyknem piecť pri 200stupňoch do zlatova ale každá ma inú trúbu.
  4. Po upečení posypeme práškovým cukrom. U nás mizne ešte horúci :D Dobrú chuť.