Jablčník

Autor receptu: anovi

Pretože sa jeseň sa už hlási o slovo, zasielam Vám recept na typický jesenný obľúbený jablčník, ktorý jedia aj oči!

30
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1. z múky, tuku, vajca, PRDP, cukru vypracujeme cesto, ktoré dámu oddýchnuť do chladničky 2. nastrúhame jablká, vyžmýkame z nich štavu, posypeme škoricou, pridáme vanilkový cukor a kr.cukor, umyté hrozienka a dáme udusiť. 3. po vychladnutí jablk vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme na 2 časti. 4. jednu časť rozvaľkáme a dáme na na plech, popicháme vidličkou, 5. na cesto rozložíme vychladnutú plnku z uvarených jablk s hrozienkami, 6. z druhej vyvaľkanej časti vykrajujeme radlíkom podľa fantázie motívy (napr, košík a jesenné lístie) 7. dáme upiecť, po upečení prípadne pocukrujeme, dobrú chuť!