Jablčník
Autor receptu: anovi
Pretože sa jeseň sa už hlási o slovo, zasielam Vám recept na typický jesenný obľúbený jablčník, ktorý jedia aj oči!
30 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- 1. z múky, tuku, vajca, PRDP, cukru vypracujeme cesto, ktoré dámu oddýchnuť do chladničky
2. nastrúhame jablká, vyžmýkame z nich štavu, posypeme škoricou, pridáme vanilkový cukor a kr.cukor, umyté hrozienka a dáme udusiť.
3. po vychladnutí jablk vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme na 2 časti.
4. jednu časť rozvaľkáme a dáme na na plech, popicháme vidličkou,
5. na cesto rozložíme vychladnutú plnku z uvarených jablk s hrozienkami,
6. z druhej vyvaľkanej časti vykrajujeme radlíkom podľa fantázie motívy (napr, košík a jesenné lístie)
7. dáme upiecť, po upečení prípadne pocukrujeme, dobrú chuť!