Foto: ancicka
Mak a jablká,to je dobrá kombinácia.
30 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
4 ks väčšie |
|
450 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
troška |
|
1 ks |
|
250 g |
|
5 ks celé |
|
5 PL |
|
4 PL vlažné |
|
2 kelímky |
|
podľa chutí |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so zlatým klasom,soľou,škoricou a pr.do pečiva.
-
2
Maslo zmäknuté vyšľaháme s vajciami a cukrom.
-
3
pridáme pripravenú múku a zmiešame.Masu rozdelíme na polovicu.
-
4
Do jednej polovice pridáme mak a mlieko a zamiešame.
-
5
Do druhej postruhané jablká.
-
6
na vymastený a múkou vysypaný plech dáme makové cesto a naň rozotrieme jablkové.Upečieme.
-
7
Kým sa koláč pečie,tak si pripravíme pochuťkovú smotanu,ktorú zmiešame s vanilkovým cukrom a podľa chutí môžme pridať aj pr.cukor.Ešte na horúci rozotrieme smotanu a môžme trocha posýpať grankom,alebo granulkovou kávou.
Diskusia k receptu