Jabĺčka v karameli (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento chutný prídavok z ovocia využívam vždy ak mám mať slávnostne jedlo,alebo ako dezert,keď ho potrebujem mať rýchlo hotový.Pekne vyzerá a ešte lepšie chutí.Okrem jbĺčok,takto pracujem aj s hruškami.

15 minút
príprava

Postup

  1. Očistím ovocie.Vyberiem jaderníky.Pokrájam 1 cm hrube plátky.Cukor skaramelizujem na panvici.Biele víno pridávam,keď robím jabĺčka.Červené víno,keď karamelizujem hrušky.
  2. Takéto karamelizované ovocie pridávam k jedlu ,alebo ho robím ako zákusok.
  3. Skaramelizovaná hruška s madľami a skaramelizovanými brusnicami.
  4. A skaramelizované jabĺčka,ako zákusok.Jabĺčka obalím v sekaných orechoch,alebo mandliach.Pridám trochu šľahačky s čokoládou a dobrota zaručená.
  5. A ešte.
  6. Bridávam ešte skaramelizované hrušky s brusnicami a lupienkami mandlí.