Izidorova orechová torta
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 3. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 3. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
200 g |
|
200 g |
|
6 ks |
|
2 PL |
|
180 g mleté |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
|
|
Orechová plnka: | |
200 g mleté |
|
120 g |
|
|
|
100 ml |
|
|
|
Krém: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
100 g |
|
250 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Najprv zmiešame maslo, cukor a žĺtky, pridáme kakao, orechy, múku s lyžičkou prášku do pečiva a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto pečieme pri 180 °C. Pokvapkáme ho rumom.
- 2
Na orechovú plnku všetko dobre vymiešame. Na krém vyšľaháme celé vajcia nad vodnou parou. Pridáme kakao, cukor a uvaríme hustý krém. Po vychladnutí primiešame maslo.
- 3
Hotovú piškótu pokvapkáme rumom. Na ňu natrieme orechovú plnku, na plnku krém. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
=opitý izidor= je maškrta mojej nevesty..ked chcem byť dobrá svokra-pečiem-pravda-len raz v roku-na VIANOCE-niet inej cesty..