Izidorova orechová torta
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 3. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 3. marca 2015

Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 6 ks |
|
| 2 PL |
|
| 180 g mleté |
|
| 100 g |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| Orechová plnka: | |
| 200 g mleté |
|
| 120 g |
|
|
|
|
| 100 ml |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Najprv zmiešame maslo, cukor a žĺtky, pridáme kakao, orechy, múku s lyžičkou prášku do pečiva a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto pečieme pri 180 °C. Pokvapkáme ho rumom.
- 2
Na orechovú plnku všetko dobre vymiešame. Na krém vyšľaháme celé vajcia nad vodnou parou. Pridáme kakao, cukor a uvaríme hustý krém. Po vychladnutí primiešame maslo.
- 3
Hotovú piškótu pokvapkáme rumom. Na ňu natrieme orechovú plnku, na plnku krém. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








=opitý izidor= je maškrta mojej nevesty..ked chcem byť dobrá svokra-pečiem-pravda-len raz v roku-na VIANOCE-niet inej cesty..