Ikea DAIM torta

tinna333 - fotkatinna333, 24. mája 2012
Ikea DAIM torta
Foto: tinna333

Musim dodat ze tato torta z Ikea mi dala riadne zabrat kym som nejak vyspekulovala ten recept aby bol taky ako original.. na internete je kopu zlyyyych zlych receptov aj v anglictine a ja som doma piekla a piekla a stale to nebolo ono (aj ked sa samozrejme zjedlo - ja chocoholic co by som nezjedla :D) a teraz asi na piaty pokus som to nejak upiekla k mojej 99% spokojnosti takze dufam ze aj vam sa vydari a bude chutit.

35-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Na korpus:
4 kusy
180 g
150 g
30 g
Na plnku:
150 ml
100 g
1 kavova lyzicka
50 g
4 kusy
Na vrch:
100-150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na vrch potrebujeme: DAIM cukriky alebo cokoladky z IKEA ak nemate nevadi treba pouzit nejake karamelove - raz som na vrch len nardobila karamelovu milka cokoladu :) - treba sa vynajst ..

  2. 2

    Korpus: bielka (4 kusy) si vyslahame asi 2 min. mixerom, pridame krystal cukor (180g) a miesame do husta - husta, primiesame mandle (150g) a orechy (30g) a dame piect do okruhlej formy (ja mam s priemerom 23 cm a toto mnozstvo je akurat takze ak mate vacsiu / mensiu formu tak si mnozstvo upravte) Nezabudnite pouzit papier na pecenie alebo formu vymastite. Pecieme na 170 stupnov 35 - 40 min - poriadne do tuha.

    Ikea DAIM torta - obrázok 2
  3. 3

    Plnku: Zltka (4 kusy) si zmiesame so salkom (150ml) , vanilkovou esenciou (1 kavova lyzicka) a mukou (100g) - slahame rucnym mixerom nad parou do tuha - trva to cca 10 min. Davame pozor aby sa miska nedotykala vody ale bola len nad parou.

    Ikea DAIM torta - obrázok 3
  4. 4

    Plnku si nechame poriadne vychladnut a potom do nej primiesame maslo (50g). Plnka ma mat tuhsiu konzistenciu.

    Ikea DAIM torta - obrázok 4
  5. 5

    Korpus najprv otocime naopak cize zo spodku korpusu bude nakoniec vrch a jemne ho este za tepla krajame na pol - za tepla to ide lahsie ako ked vychladne. Korpus si rozrezeme na pol - da sa to aj ked je velmi tenky (po obvode korpusu si v stede nozikom rezeme asi 2 cm pas).

    Ikea DAIM torta - obrázok 5
  6. 6

    Potom pouzijeme hrubsiu nitku ktoru po obvode otocime do zarezov a potom uz len jemne tahame k sebe..

    Ikea DAIM torta - obrázok 6
  7. 7

    ..a korpus tak mame krasne rozrezany na 2 rovnake platy :))

    Ikea DAIM torta - obrázok 7
  8. 8

    Polovicu plnky si natrieme na spodny korpus. Plnky nie je rozhodne malo - ma to byt len tenka vrstva.

    Ikea DAIM torta - obrázok 8
  9. 9

    Na vrch prelozime druhy diel korpusu a rozotrieme druhu cast plnky - ked vratime strany formy spat tak pekne trasenim uhladime plnku.

    Ikea DAIM torta - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch nadrobime cukriky / cokoladky DAIM (alebo cokolvek ako nahradu).

    Ikea DAIM torta - obrázok 10
  11. 11

    Cokoladu si roztopime vo vodnom kupeli a polejeme celu tortu. :)) Hotovo :)) uz len vlozit najlepsie do mrazaku a o par hodin mozeme konzumovat - staci potom 10 min. na 'rozmrznutie' je chutna taka chladnejsia.

    Ikea DAIM torta - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Na sladko, Koláče, Torty

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak dnes som piekol a musím povedať, že torta je výborná. Recept som si málinko upravil, dal som len polovičnú dávku cukru (nakoľko do krému ide salko a to je dosť sladké) a stačilo. Čokoládu som navrch len nastrúhal, orieškovú z IKEA :-) V pár komentároch bolo písané, že korpus sa zle krája, ja som ho krájal krátko po upečení a žiaden problém, šlo to ľahko, nelámal sa. Recept môžem len odporučiť. @tinna333 ďakujem.
@Adka1hofman (16.8.2019 15:43)
Keby si tvoje deti prečítali koľko je tu negatívnych komentárov od tých, ktorí recept vyskúšali, tak ste mohli ušetriť peniaze aj čas.
recept nie je presny, cesto potrebuje dlhsiu dobu pecenia inak je vo vnutri polosurove, gramaz na krem nie je dobra, je prilis husty+kremu je malo na 2 poschodia..cesto by sa malo piect zvlast kazdy plat, pretoze je takmer nemozne ho prekrojit..vyskusala som dnes, ale nie som vobec spokojna s receptom, nie som zaciatocnik co sa pecenia tyka, ale recept treba vylepsit..jedina pozitivna vec na recepte je pekne foto :-)